17
Mayıs
2024
Cuma
ALAPLI - ZONGULDAK

Zonguldak: DSİ Genel Müdürü Eroğlu Alaplı'da

Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AKP Alaplı İlçe Başkanı Kemal Ersöz ile birlikte Alaplı Deresi’nin denizle birleştiği noktada incelemelerde bulunan Genel Müdür Veysel Eroğlu, bu yıl içinde her bölgede 100 kilometre olmak üzere 25 bölgede 2 bin 500 kilometre dere ıslah edilmesini hedeflediklerini belirterek, "Geçmiş dönemlerde 30 yılda yapılamayan dere ıslahını biz bir yıl içinde yaptık. Örneğin Ergene Nehri’nde 30 yılda 35 kilometre dere ıslahı yapılırken, biz bir yıl içinde aynı derede 35 kilometre ıslah yaptık. Bu yıl hedefimiz her bölgede 100 kilometre olmak üzere 25 bölgede 2 bin 500 kilometre dere ıslahı yapmaktır" dedi.


Sadece dere ıslah çalışmalarında faaliyet göstermediklerini belirten Genel Müdür Eroğlu, "Karayollarının duble yol çalışmalarında da bizim makinelerimiz var. Eskisi gibi artık bizim makinelerimiz boş durmuyor. Nerede çalışma yapılacaksa oraya yöneliyor" diye konuştu.
Dere ıslahı çalışmalarında dağınık çalışmadıklarını da söyleyen Eroğlu, "Biz makinelerimizi toplu olarak çalıştırıyoruz. Yani, bir derede bir makine iki üç ay çalışıp da geri kalan aylarda yatmıyor. Önce, bir derenin ıslahı, ihtiyacı kadar makinelerle bitiriliyor ve diğer bir dereye geçiliyor. Yani, seferberlik çalışması yapıyoruz. Kış aylarında güneyde, yaz aylarında da doğuda çalışma yaparak makinelerimizi ve personelimizi en verimli şekilde kullanıyoruz. Yani iklim durumuna göre çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Eroğlu, birçok derede ıslah çalışması yapılmamasından dolayı çevresindeki tarlalarda ürün veriminin düştüğünün tespit edildiğini belirterek, "Önceki dönemlerde derelerde ıslah ve istinat duvarı çalışması yapılmadığından dolayı derelerdeki su seviyesi yükselmiş ve çevresindeki tarlalardaki ürünün verimi düşmüş. Biz öncelikle bu derelerde ıslah ve istinat duvarı çalışması yaparak tarlaların su altında kalmasını kurtardık. Üründe de 5-6 kat verim artışı oldu" ifadelerini kullandı.

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 12:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?