23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

TSO'dan TOBB'a destek

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Öztürk, özelleştirme kapsamına alınan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nı (ERDEMİR) almak amacıyla Ereğli Ortak Girişim Gurubu'nu (EOGG) kuran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) cesaretlendirilmesi ve desteklenmesini gerektiğini belirtti.


Alaplı TSO Başkanı İsmail Öztürk, yaptığı açıklamada, ERDEMİR'in özelleştirilmesi durumunda ihaleyi alacak olan kurumun yerli sermaye olmasını istediklerini ve bu nedenle EOGG'ye tam destek verdiklerini ifade etti.

Üretimin artması ve ERDEMİR'in dünya çelik sektöründe hak ettiği yeri alması için EOGG'nin hedeflerine değinen Öztürk, "ERDEMİR'in özelleştirilmesi için ön yeterlilik belgesi alan EOGG'nin, ERDEMİR'i alması halinde yatırım ve üretim yapmaktan başka çaresi yok. Bu nedenle 10 yıl içinde ERDEMİR'in çok daha iyi yerlere geleceğini umuyoruz. TOBB'un önderlik ettiği ortak girişim gurubuna fakslarla, telefonlarla, haberleşme araçlarıyla destek verilmeli ve cesaretlendirilmeli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 23:35:59
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 10:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?