16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hırsız kameraya takıldı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Saltukova Beldesi'nde evi 6 kez soyulan madenci, evine giren hırsızı kurduğu güvenlik kamerasıyla yakalattı. 

Alınan bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan 2 çocuk babası Tezcan Ertürk (34), daha önce 6 kez soyulan evine bilgisayarına kayıt yapan güvenlik kamerası yerleştirdi. Bugüne kadar 2 bin YTL değerinde eşya ve altını çalınan Ertürk, kurduğu güvenlik kamerası sayesinde hırsızı yakalamayı başardı. Ertürk'ün, bilgisayarına kurduğu güvenlik sistemiyle tespit ettiği hırsız zanlısı komşusu C.B. (23) çıktı. Tezcan Ertürk'ün eşi Zeynep Ertürk, "Ayak sesine uyandım. Peşinden gittiğimde çocuğum sandım. Çocuğumun odasına baktığımda yatağında yatıyordu. O an anladım evde hırsız vardı. Eşimi uyandırdığımda ise hırsız mutfak balkonundan kaçmış. Bilgisayara çekilen görüntülere baktığımızda ise komşumuz olduğunu anladık" dedi. Tezcan Ertürk ise, hırsızın komşusu çıkmasına şaşırdığını ifade ederek, "Sevdiğimiz bir komşumuzdu. Aramız gayet iyiydi. Evim bugüne kadar 6 kez soyuldu. 7.'sinde ise kurduğum bilgisayarlı güvenlik sistemi işe yaradı" diye konuştu. 

Video görüntülerinin Saltukova Jandarma Karakol Komutanlığı'na verilmesinin ardından C.B. gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliye sevk edilen C.B. tutuklanarak, Çaycuma Cezaevi'ne konuldu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 22:28:32
Güncelleme :27 Kasım 2006 Pazartesi 17:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?