16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Domuz vurup para bırakıyorlar

Av turizmi kapsamında Macaristan ve Avusturya'dan gelen avcılar, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ndeki ormanlarda domuz avlıyor. 6 günde 7 domuz vuran Macaristanlı avcılar avlanmalarına devam ederken, 6 günde 2 domuz vuran Avusturyalı Avcılar ise ülkelerine dönmek üzere Zonguldak'tan ayrıldı.

Devrek İlçesi'nin Onsekiz mevkiindeki örnek avlak ile Dirgine Ormanları'nda 4 Macaristanlı ve 3 Avusturyalı avcı domuz avlıyor. 6 günde 7 domuz vuran Macar avcıların Zonguldak'ta avlanmaktan hayli memnun oldukları gözlenirken, 3 Avusturyalı avcının da 6 günde 2 domuz vurdukları bildirildi.

Avlanmanın güzel geçtiğini belirten Macar avcılar, "Avlanma yaptığımız ilk günlerde bile büyük domuz sürüleriyle karşılaştık. Hatıra amacıyla vurduğumuz domuzların dişlerini aldık. Bu dişler vurduğumuz domuzların ne kadar büyük olduğunu anlatmaya yeter. Çok güzel ve zevkli bir av oluyor. Buraya ilk fırsatta tekrar geleceğiz" dedi.

Devrek'teki ormanlarda domuz açısından çok bereketli bir yıl geçtiğini ifade eden Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu ise, köylülerin artık bilinçlendiğini ve bilinçsizce domuzları vurmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

Domuz avı turizminden ülke ekonomisine yaklaşık 50 bin dolar katkı sağlandığını ifade eden Ulu, "2004 yılında bölgeye gelen 95 avcı turistten vurdukları 137 domuza karşın 25 bin dolar gelir elde edildi. 2005 yılında ise 129'a çıkan avcı sayısı ile birlikte vurulan domuz sayısı 202 oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde de bölgeye 30 bin doları aşkın ekonomik girdi sağladık. Bu yıl ise Kurban Bayramı'nda ilk yabancı grubumuz geldi. Bayramda 3 Avusturyalı ve 4 Macar olmak üzere 7 kişilik bir grup geldi. Avusturyalılar 6 gün kaldıktan sonra ülkelerine dönmek üzere bölgemizden ayrıldı. Attıklarını vuran Macaristanlı avcılar da avdan hayli memnun kalarak, birkaç gün daha kalmaya karar verdiler" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 11:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?