22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

40 yılını adliye koridorlarında geçirdi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, 40 yılını adliye koridorlarında adalet aramakla geçiren 87 yaşındaki Kemal Özer'in ömrü davaların sonuçlanmasına yetmedi. Özer, çok sayıda davayı avukat tutmadan takip ediyordu. 

Dört çocuk ve çok sayıda torun sahibi olan Kemal Özer, adliye koridorlarıyla 1961 yılında tanıştı. Vefat eden babasından kalan yerlerin kardeşleri arasında eşit paylaşılmadığını savunan Özer, ilk davasını Ereğli Kadastro Mahkemesi'nde 1961 yılında açtı. Bugüne kadar çok sayıda hukuk kitabı okuyarak, davalarını avukat tutmadan takip eden Kemal Özer, son yıllarda tatil günleri hariç her gün Ereğli adliyesine gelip, davalarının sonuçlanması için çaba harcadı. Adliye personelinin, "Gel vazgeç bu inadından, bir avukat tut. Kendine de eziyet etme" sözlerine kulak asmayan Kemal dede, geçtiğimiz yıl Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından sonuçlanmayan davaları için açılan vasi tayinine (akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması) tepki göstermişti. 

Yaşının ilerlediği için bir kulağı da duymayan Kemal Özer, bu karar karşısında yine avukat tutmayıp karara tepki göstermişti. Gazetecilere o gün 'adalet' istiyorum diyerek açıklama yapan Kemal Özer, "Bugüne kadar avukat tutmadım. Kendi davalarımı kendim takip ettim. Davalarım sonuçlanıncaya kadar da devam edeceğim. 37 yıl önce açtığım dava sonuçlanmadı ancak mahkeme beni adli tıbba gönderip aklımın yerinde olup olmadığını belirlemek istiyormuş. Benim aklım yerinde olmasaydı 37 yıl önce bu davayı açar mıydım?" ifadelerini kullanmıştı. 

Asliye Hukuk, Kadastro ve Sulh Hukuk Mahkemeleri'nde 45'e yakın dosyası biriken Kemal dedenin ömrü mahkemelerin sonuçlanmasına yetmedi. Vefat eden Kemal Özer, Kestaneci Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi. Özer'in davalarını varislerinin takip edeceği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 18:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?