3
Mayıs
2024
Cuma
EREĞLİ - ZONGULDAK

Okul yolunda bitmeyen çile

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin en uzak köylerinden biri olan Akköy Köyü'nde her sabah soğukta öğrenci servisi bekleyen öğrenciler ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Akköy Köyü'nde her sabah erken saatte evlerinden çıkarak köyün girişinde öğrenci servisinin gelmesini bekleyen öğrenciler korunaklı bir durak olmadığı için üşüyünce etraftan topladıkları çalıları yakarak ısınmaya çalışıyor.

Akköy Köyü'nde Ormanlı Beldesi'nde ki ilk ve ortaokula giden 30 kadar öğrencinin sabah 06.30'dan itibaren köyün girişinde toplanarak öğrenci servisinin gelmesini beklediğini ifade eden öğrenci velisi Esma Doğan, devlet büyüklerinden öğrencileri kar ve Yağmurlu havalarda koruyacak otobüs durağı istediklerini söyledi.

Öğrenci velisi Esma Doğan "Çocuklarımız her sabah saat 06.30'da evden çıkıp köyün girişinde öğrenci servisinin gelmesini bekliyorlar. Bizim köyümüz yüksek rakımda yer aldığı için özellikle kışın çok soğuk oluyor. Çocuklarımız karda, yağmurda ve soğukta otobüs durağı olmadığından dışarıda servisin gelmesini bekliyorlar. Otobüs durağı olmadığı için çocuklarımız çok üşüyorlar. Bizde onları ısıtmak için etraftan topladığımız çalı çırpıyı yakarak ısıtmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız üşüdükleri için sürekli hasta oluyorlar. Devlet büyüklerimizden bizim köyümüze otobüs durağı göndermelerini istiyoruz. Öğrencilerimiz 5-6 ayrı noktada servis beklediği için köyümüzün değişik 5-6 noktasına otobüs durağı konması gerekiyor. Biz çocuklarımızı zor koşullarda okula göndermeye çalışıyoruz. Devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2014 Perşembe 18:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?