30
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

AKP aday adaylarından birlik mesajı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına Ak Parti’den aday olabilmek için yarışan 7 aday adayı Kdz. Ereğli İlçe teşkilatı tarafından bir araya getirildi. Aday adayları, partinin belirleyeceği adayı destekleme sözü verdi.

k Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı yönetimi, Kadın ve Gençlik kolları, eski başkanlar ile Ereğli Belediye’nin başkanlığına talip olan aday adayları, seçim öncesi birlik beraberlik mesajı verdi.

Yönder Site Kulüp’te düzenlenen kahvaltıya Ak Partili Belediye Başkanı Murat Sesli, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve Yönetim Kurulu ile Ak Parti’nin Belediye Başkan aday adayları Yüksel Balcı, Süleyman Doğancıoğlu, Cevat Kır, İskender Özalp, Mustafa Çoruh, Yusuf Kalay ve parti teşkilatları katıldı.

“AK PARTİ EREĞLİ’DE YEREL İKTİDARA YÜRÜYOR”
Basına açık kısımda bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, son zamanlarda bazı basın-yayın organlarında Ak Parti’ye ve aday adaylarına zarar verecek olumsuz haberlerin çıkmasını da eleştirdi. Sesli, “Ak Parti geniş bir aile. Tabi ki belediye başkanlığına aday olanlar olacak ve bundan hiç kimse gocunmayacak. Sayı önemli değil. Bu 3 olur 5 olur 10 olur. Teşkilatın gösterdiği ve Ak Parti Genel merkezinin onayladığı olacak. Biz seçilen adayın arkasında el ele verip 30 Martta Kdz. Ereğli Belediyesi’ni Ak Parti saflarına katılmasını sağlamalıyız, sağlayacağız da. Şu anda burada bulunan aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinin kardeşi, ağabeyi, arkadaşı. Hiç kimsenin arasında sorun yok. Bu birlik ve beraberliği seçim öncesi de seçim sonrası da sürdüreceğiz. Ak Partililer kol kola girmiş vaziyette. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Ak Parti Ereğli’de yerel iktidara yürüyor” dedi.

“ADAYLAR 3-5 KİŞİNİN ESTİĞİYLE DEĞİL HERKESİN OYUYLA BELİRLENİYOR”
Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin de gazetelerde çıkan haberlerin hoş olmadığına değindi. Şahin şöyle konuştu;
“Seçim süreci işliyor ve başbakanımızın onay verdiği aday adaylarımızdan biri seçilecek. Bu karar en geç 15 Ocak’ta kamuoyuna açıklanacak. Dışarıdan parti içine nifak sokmaya çalışanlar var, her zaman vardı ve var olacaklar. Bizim aday belirlememiz, ‘Biz gösterdik oldu’ gibi değil. Ak Parti’de adaylar 3-5 kişinin isteğiyle değil, parti içindeki herkesin katılımıyla belirleniyor ve bu da parti içindeki demokrasinin en güzel örneği.”

“EREĞLİ’NİN 10-20 YIL SONRASININ NASIL OLACAĞI PLANLANMALI”
Şahin, Kdz. Ereğli’ye bu zamana kadar yeterli ve doğru dürüst hizmet yapılmaması konusunu da gündeme getirdi. Şahin, “Ereğli’nin kaldırımları, caddeleri yolları delik-deşik. Belediye olarak buralara doğru dürüst hizmet yapılmamış. Akçakoca ve Düzce’nin belediye sarayları var, Ereğli’nin yok. Hükümet binası için terminal için yer bulunamıyor. İlçenin bu halde 10-20 yıl sonrasını düşünmek bile zor. İşte Ereğli’de bu hizmetleri yapabilecek düşünebilecek meclisi de seçeceğiz. 200 bin nüfusa dayanan bir kent olan Ereğli’de imar sorunu var. Pazaryerinden tutunda trafik sorununa, üst geçit, alt geçit yanında kaldırım ve istinat duvarları gibi birçok sorunu var. Ereğli’de hiçbir şey yapılmamış” diye konuştu.
Aday adayları ile partililer daha sonra basına kapalı bölümde bir araya geldiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?