16
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Araç sahiplerine park uyarısı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası, park yasağı olan ve trafiği aksatacak yerlere araç bırakılmaması konusunda araç sahiplerini uyardı.

Araçlarını ücretli otoparklar dışında park yasağı bulunan ve trafiğin seyrini etkileyecek yerlere bırakan araç sahiplerinden, araçları çektirildiği takdirde 60 YTL çekici ücretinin yanı sıra 5.00 YTL otopark ücreti alınacağını bildiren Şoförler Odası, şehir içinde araç çekme işinin yasa gereği belediyelere verildiğini ve Ereğli Belediyesi ile bu konuda sözleşme imzalanarak belediyeye yüzde 10 pay verileceğini açıkladı.

Şoförler Odası'ndan yapılan açıklamada, Ereğli Belediyesi ile yapılan sözleşme gereği, Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Şoförler Odası bünyesine 1 adet çekici alındığı belirtilerek, 2 adet özel çekici işletme sahibi ile de sözleşme imzalandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, araç çekildiği takdirde vatandaşların Şoförler Odası'na gitmeyerek, çekilen araçların götürüldüğü Kışla Sanayi girişindeki kamyon garajına gidip ücretlerini ödeyerek araçlarını alabilecekleri kaydedildi.
Çekici ücret tarifesinin Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden alındığını bildiren Ereğli Şoförler Odası, ilçe içerisindeki araç çekimlerinde, Ereğli Belediye Meclisi'nin belirlediği fiyatların geçerli olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Barkın KARADAĞ IP: 88.240.81.xxx Tarih : 26.11.2007 16:14:01

bence son zamanlarda park sorunu çok sıkıntı yaratmaya başladı bunun sebebi otoparkların yetersiz olması güzel bi otopark yapılırsa merkeze yakın bu sorunların ortadan kalkacağına inanıyorum ...