20
Mayıs
2024
Pazertesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Bakan Aksu Ereğli'de

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AKP Zonguldak milletvekili Fazlı Erdoğan’ın kızının düğününe katılmak için geldiği Ereğli’de parti teşkilatını ziyaret etti. Beraberinde Zonguldak Milletvekilleri Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen’le birlikte partilileri selamlayan Aksu, AKP hükümetinin çalışmaları hakkında konuştu.

Özel sektörün önünü açmak, üretim ve istihdamı artırmak için çalıştıklarını anlatan Aksu, "Zonguldak, hükümet olarak üzerinde önemle durduğumuz illerden biri. Zonguldak denilince akla kömür gelir. Yeni sektörlerle Zonguldak’ın ve ilçelerinin atılım yapması gerekir. Bunun için Ereğli’de tersanecilik yeni bir atılımla başlamış ve inşaatı hızla devam ediyor. Ereğli için önemli olan OSB yine devam ediyor. Çalışmalar hızla ilerliyor" dedi. Hükümet olarak özel sektörün önünü açmak ve gelişmesini teşvik etmek istediklerini söyleyen Aksu, "Hem üretimi hem de istihdamı artırmak için yoğun bir program uyguluyoruz. Bunun için bir teşvik yasası çıkarttık. Geliri bin 500 doların altında olan illerimiz için bir takım kolaylıklar getiriyor" diye konuştu. 

Başta insan hakları olmak üzere birçok alanda reform niteliğinde değişiklikler yaptıklarını söyleyen Aksu, "Şimdi bizi izleyenlerde hayret ediyor. Bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar reform yasalar, başta temel hak ve özgürlükler olmak üzere insan hakları konusunda olmak üzere birçok alanda çok önemli reform niteliğinde değişiklikler yaptık. Şimdi özet şu, 5 yıl önce Türkiye’de düşünemediğimiz konularda biz çok büyük değişiklikler yaptık, Allah’a şükürler olsun hükümetimiz, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız güzel bir diyalog ve gayret içerisinde aziz milletimize Acil Eylem Planı’nda taahhüt ettiklerimizi yerine getirmek için büyük gayret gösterdiler. Birçok alanda reformlar yaptık. Sağlık alanında, hastanelerde reform değişiklikler yaptık, Yeşil kartta büyük bir değişiklik yaptık. Ayakta tedavide ilaç parası ödenmiyordu, bunu değiştirdik, ilaç fiyatlarında çok büyük indirimler yaptık. Bunlar çok kısa sürede yapılan önemli hizmetler" diye konuştu.

Bakan Aksu, "İllerimizin, belediyelerimizin sosyal kapasitelerini artırmak için valilerimizi uyarıyoruz. Ben bakan olduktan sonra ilk yayınladığım genelge bu sosyal hizmet alanıyla ilgiliydi. Geçen hafta valilerimiz aracılığıyla bütün kaymakam ve belediye başkanlarımızı uyardık. ’Özürlülerimizin şehir aktivitelerine katılımlarını sağlamak için yapılması gereken hizmetlerle ilgili şimdiden 2005 yılı bütçenize yeterli ödeneği koyun’ dedik. Özürlülerimizin bir takım aktivitelerden istifade edebilmesi için belediyelerimizin, özel idarelerimizin birtakım yatırımlar yapması gerekir, şimdiden 2005 bütçenize bunları koyun dedik" şeklinde konuştu.
Aksu, bir gazetecinin "Zinanın suç olması yasası değişti. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise "Parti olarak görüşümüzü açıkladık. Şikayete bağlı suç olarak kalmasında görüşümüzü açıkladık, bir sıkıntı yok, CHP’de anlaşmaya varıldı" yanıtını verdi.

Aksu, daha sonra AKP Zonguldak milletvekili Fazlı Erdoğan’ın kızının düğün merasimine katıldı. Burada, ailenin çok önemli olduğunu söyleyen Aksu; "Aile yapısı temel taş. Biz millet olarak ayakta durabiliyorsak, bu temel taşımız iyi olduğundandır" diyerek Derya-Ercan çiftine bir ömür boyu mutluluklar diledi. Geceyi Ereğli’de geçirecek Aksu, sabah Zonguldak’a geçerek çeşitli temaslarda bulunacak.

iha-ereğli
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 13:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?