19
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - ZONGULDAK

Balcı'dan kutlama mesajı

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.


AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabulünün 87'nci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Balcı, “1900'lerden başlayarak Avrupa devletlerinin hasta adam olarak ilan ettikleri Osmanlı İmparatorluğu'nun emperyalist devletlerce bir bir işgal edildiği, şehit kanlarıyla sulanmış bayrağımızın göndere çekilemediği, teslimiyete isyan edenlerin zincirlendiği bir dönem de yaşayan çok değerli şair ve yazarımız Mehmet Akif Ersoy'un en güzel vatanperver duygularla yazdığı ve imkansızlıklar içerisinde kurulan ve milli iradenin temsili Birinci Meclis'ce kabul edilen İstiklal Marşımız 87 yaşında. Şairimizin İstiklal Marşı dizelerinde de yansıdığı gibi, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak olan büyük Türk milleti kurtuluş savaşını kazanmış, bizlere özgür vatan topraklarını teslim ederken, büyük şairimizce onurlu bir milletin dile getirildiği İstiklal Marşımız da bu kutsal topraklar üzerine yazılmıştı. Bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk milletinin asla pes etmeyeceğinin, onurunu ve atalarından gelen şanını ezdirmektense ruhunu yaşadığı topraklara teslim edeceğinin en güzel yansıması olan İstiklal Marşımız, Birinci Meclis tarafından 1921 yılında kabul edildi. Dalga dalga ülkenin dört bir yanında yükselen İstiklal Marşımızın anlam ve mana dolu mısraları milletin kalbine bir nakış gibi işledi. Bizden sonraki nesillerin de kalplerinde ve zihinlerinde her zaman hissedeceklerini bildiğimiz İstiklal Marşımızın ilelebet bu topraklar üzerinde nida bulacağını biliyorum, biliyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş mücadelesi verirken şehit düşenlerimizi, Birinci Dönem Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 19:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?