19
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - ZONGULDAK

Balkan gençleri Ereğli’de el ele

Balkanlardan gelen öğrencilere yardım derneği bugün başlıyacak ve 17 Eylül tarihine kadar devam edecek bir proje için dün Ereğli’ye geldi.Karadeniz kıyısında Avrupa kenti konusunu içeren ve Ereğli’de çevre bilinci oluşturma çabasını kapsayan projeye, Avrupa topluluğu, Erdemir, Kdz.Ereğli kaymakamlığı, Kdz. Ereğli belediye başkanlığı, Kdz.Ereğli müftülüğü, Akçakoca kaymakamlığı, Akçakoca belediye başkanlığı, Armutçuk TTK işletmeleri destek veriyor.

Balkan ülkelerinden 20 gençle düzenli olarak altı ayda bir araya gelinerek düzenlenen ortak projelerin ilki Bulgaristan’tan, ikincisi Ankara’da yapılırken üçüncüsü Kdz.Ereğli’de başlıyor. Balkanlardan gelen öğrencilere yardım derneği başkanı Abdullah Uluyurt Demokrat’a yaptığı değerlendirmede,


“6-17 Eylül tarihleri arasında Ereğli’de Karadeniz kıyısında Avrupa kenti konulu bir program gerçekleştireceğiz.Müftülük binasında baylıyacak olan bu organizasyon bir hafta boyunca devam edecek. Halkla kaynaşma, bu miras kimin mirası, yetkililerden bilgi alma ve köy okullarına yardım gibi etkinlikler yapacağız. Toplantıya Bulgaristan’dan, Hollanda’dan, Romanya’dan, Yunanistan’dan katılımcılar olacak.

Neden Kdz.Ereğli sorusu akla gelebilir. Biliyorsunuz Karadeniz’e açılan Avrupa’nın göbeğinden başlıyan bir Tuna nehri var. Bunun sul dalgalarının Karadeniz’e vurduğuna inanıyoruz. Ereğli’yi seçme nedenlerimizden biri bu. Avrupa ile hızla artan ilişkilerimiz oldu. Ereğli girişinde çıkışında her yerinde bir Avrupa kenti olduğunu ilan etmiş durumda.Biz bunun gereğini yerine getirmek için buradayız”dedi.


Ereğli Demokrat Gazetesi
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 18:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?