18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Belediyeye emek verenlerin gecesi

Ereğli Belediyesi’nin 125. kuruluş yılı kapsamında, bugüne kadar görev yapmış başkan ve meclis üyeleriyle hayatta olmayanların eş ve çocukları biraraya geldi.

Belediye Başkanı Posbıyık gecede, ’ERDEMİR’in satışına karşı çıkmak’ için temsili meclis kararı çıkarttı. Ereğli Belediyesi, 125. kuruluş yılı nedeniyle 1948 yılından bu yana belediyede başkanlık yapmış ve meclis üyeliği görevinde bulunanları, hayatta olmayanların eş ve çocuklarıyla birlikte toplam 320 kişiyi, düzenlediği gecede biraraya getirdi. Duygusal anların yaşandığı gecede, Ereğli Belediye Meclisi’nin en genç üyesi olan Akın Katı, meclis üyeliği yapmış ve halen hayatta olan 101 yaşındaki Necip Bartu’nun elinden öperek, ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Ereğli Belediyesi’ne uzun yıllar başkanlık yapmış, önceki başkanların içinde hayatta kalan tek başkan olan Ruhi Cöbekoğlu da geceye katılarak, mevcut başkan Halil Posbıyık’altını çizdi, kendilerini biraraya getirdikleri için teşekkür etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gecede, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) satışına karşı bir de temsili meclis kararı çıkarttı.

Önceki Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu ve belediye meclisi üyelerinin imzasıyla verilen önergeyi katılımcılara okuyan Posbıyık, "Toprağımızı, suyumuzu, havamızı, denizimizi, canımızı vererek dedelerimizin nemaları ile kurulan ve gelişerek bugün ülkemizin sanayi devi, ekonomimizin lokomotifi haline gelen ERDEMİR’in blok olarak yabancılara satılması işleminin tamamen iptalini, yabancılara blok satış işleminin iptaline de siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve derneklerle birlikte el ele mücadeleye başlanması hususunu oylarınıza sunuyoruz" dedi.

Temsili önerge oybirliğiyle kabul edilerek ERDEMİR’in satış listesinden tamamen çıkartılması için sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Ereğli halkıyla birlikte mücadele etme kararı alındı.
Ses sanatçısı Nalan Altınörs’ün müziğiyle eğlenen belediye emektarlarına gece sonunda, Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 11:49:21
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 12:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?