18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

CHP'de Öncel dönemi

Ereğli'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı'nın 31. Olağan Kongresi'ni avukat İlker Öncel ve ekibi kazandı.

CHP İlçe Teşkilatı'nın 31. Olağan Kongresi Ereğli Çelik Düğün Salonu'nda yapıldı. Bayram Gürkan ve İlker Öncel'in başkanlık için yarıştığı kongre tartışmalarla başladı. Kongrenin başında söz alan eski ilçe başkanlarından İsmail Fota, yaptığı konuşmada, geçmişte birtakım sıkıntılar yaşandığını belirterek, kendi deyimiyle kendisini yarı yolda bırakan ve istifa eden yönetimini eleştirdi. Basına da çatan Fota, "Demokratik olun, herkese eşit olun, verilmeyecek hesap yoktur" dedi.

Yönetimde bulunan ve istifa eden yöneticilerden olan Muzaffer Soyer de konuşmasında Fota'yı eleştirdi. Konuşmalar sırasında zaman zaman atışmalar ve tartışmalar yaşandı. Tansiyonun iyice yükseldiği kongrede delegelerin ardından söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, yaşanan tartışmalar nedeniyle partililere sert çıktı. Akın, partililere, "Böyle kongre yaşanır mı? Aklımızı başımıza alalım, siz ülkenin içinde bulunduğu sorunların farkında mısınız? Adana ve İzmir kongrelerinde dahi ERDEMİR konusu tartışılıyor. Sizler burada yok o bunu yaptı, o şunu yaptı diye tartışıyorsunuz, bu tablo iyi değil" diye konuştu.

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) konusuna da değinen Akın, CHP'nin meclisi ERDEMİR konusunda olağanüstü toplantıya çağıracağını belirterek, "Başbakan, Cumhuriyetin rövanşını almaya çalışıyor. Zonguldak topun ağzında. Bazı bakanlar geçmişte yaptıklarından dolayı yüce divanda, ama öyle görülüyor ki bunlar divana gitmeden yolda asılırlar" şeklinde konuştu.

Kongrede konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç da, AKP'nin dikensiz bir gül bahçesi peşinde olduğunu belirterek, "Gelecekle ilgili derin kaygılarımız var. Önümüzdeki süreç AKP için zor olacak, çünkü kan kaybediyorlar" açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oy kullanan 238 delegenin 138'inin oyunu alan İlker Öncel, CHP'nin yeni başkanı oldu. Bayram Gürkan ise 98 oy aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:46:52
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 11:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?