20
Mayıs
2024
Pazertesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

CHP'li başkan adayından 'dava' açıklaması

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, "Belediyeyi zarara uğratmaktan" açılan davayı, "Siyasi ayak oyunları" olarak değerlendirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Teşkilatına katılımlar nedeniyle bir tören düzenlendi. Bağımsız Belediye Meclis üyeleri Aydın Karadağ ve Halil Bozkuş ile Anavatan Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Turan Demirhan'dan sonra bağımsız belediye meclis üyeleri Halil Güneri ve Mustafa Çeken'de CHP'ye katılarak parti rozetleri ilçe Başkanı Yaşar Balcı tarafından takıldı. CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, partiye katılımın son dönemlerde daha da arttığını belirterek, "Ereğli Belediye Meclisinde artık CHP'li meclis üyelerimizde var. Partimize güç kattılar, hedefimiz Ereğli Belediyesi'ni yeniden CHP'li belediyeler arasına katmak" dedi.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı olan eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hakkında açılan tanzim davası ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Kendisine henüz bir tebligat ulaşmadığına anlatan Posbıyık, "İlçemizdeki bazı basın yayın organlarının 20 Kasım ve 21 Kasım tarihli yayınlarında şahsım ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca suç duyurusunda bulunulduğu ve Belediye Başkanlığı dönemimdeki bir konu ile ilgili Ceza Davası açıldığı yönünde haberler yer almaktadır. Her ne kadar bugün şu saate kadar tarafıma bu dava ile ilgili bir tebligat yapılmamış ise de, nereden ve nasıl temin edildiğini bilemediğim bu tür bilgilerin, şahsımı karalamaya, yıpratmaya yönelik tek taraflı ve maksatlı bilgiler olduğunu üzülerek ifade etmek istiyorum" dedi.


İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporları sonrası Zonguldak Valili kanalıyla Ereğli Cumhuriyet savcılarının incelemesi sonucu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davayı "siyasi ayak oyunu" olarak niteleyen Posbıyık, "Siz, basın mensupları olarak kamuoyunun aydınlatılması adına tabii ki görevinizi yapıyorsunuz. Ama konunun muhatabı olarak benim bile resmi olarak bir tebligatla haberdar edilmediğim bir konuda nereden, nasıl temin edilerek ve kimler tarafından basına servis edilen bu tür haberlerin, sadece bulundukları mevkiileri, oturdukları koltukları kaybetme korkusu içine girmiş kişilerin siyasi ayak oyunları olarak değerlendiriyorum. Yine basında çıkan haberlerden öğrendiğim kadarı ile sözkonusu dava Ereğli doğalgaz dağıtım şirketi olan DERGAZ ile Belediye Başkanlığım döneminde imzanan bir protokol ve bunun sonucu şehrimizin üç mahallesine doğalgaz getirilmesi işi ile ilgili Belediye'yi uğrattığım zarar ile ilgili. Evet, söz konusu protokol DERGAZ ile yapılmıştır ve programlarında olmamasına rağmen söz konusu üç mahalleye Kavaklık'a, Sarıkorkmaz'a, Kepez'e doğalgaz getirilmesi sağlanmıştır. Şu anda bu mahallelerimiz doğalgazı kullanmaktadır. Ereğli'ye daha iyi hizmet etmek uğruna, Belediye Başkanlığı görevimden ayrıldıktan sonra, Belediye Meclis üyelerinin oyu ile Başkan seçilen Murat Sesli tarafından hakkımda İç İşleri Bakanlığı'na bir sürü asılsız ihbar ve şikayetlerde bulunulmuştur. İftira niteliğini taşıyan bu tür siyasi amaçlı ihbar ve şikayetler, Bakanlık müfettişlerince incelenmiş, büyük bir bölümünün asılsız ihbar olduğu yine müfettiş raporları ile ispatlanmıştır. Bu konu ile ilgili tutulan rapora da gerekli mercilerde, Danıştay'da itirazımızı yaptık ve sonucunu beklemekteyiz. Kaldı ki, sözkonusu rapor yaklaşık altı ay önce tutulmuş, fakat her nedense bu rapor doğrultusunda altı ay sonra seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde bir tazmin davası açılmıştır" dedi.


CHP'li Belediye Başkan adayı Posbıyık, kendisine dava tebligatı geldikten sonra ayrıntılı basın toplantısı düzenleyerek belgelerle kamuoyunun karşısına çıkacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 17:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?