18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Çilek için kestane kıyımına son

Ereğli'de Osmanlı çilekleri artık plastik kaplarda satılacak. Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği’nin öncülüğünde plastik ambalaja geçilmesi ile, çilek sepeti için kestane ağacının kesilmesi önlenmiş oldu.

Ereğli’de yılda 100 bin kestane ağacının başta çilek sepeti olmak üzere değişik gerekçelerle kesildiği belirtiliyor. Dernek Başkanı Mehmet Özhan, 1 yıl önce başlattıkları, genç kestane fidanlarının kesilerek yapılan çilek sepetleri yerine plastik şeffaf ambalajların kullanılması çalışmasını bitirdiklerini ve bu ambalajların üreticiye dağıtıldığını ifade etti.

Yaptıkları çalışmayla bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Özhan, şeffaf ambalaj sayesinde üreticinin ürününü ambalajlara toplayıp kasalara stoklayarak daha sağlıklı bir şekilde pazara getirme ve pazarlama imkanı bulduğunu kaydetti. Özhan, “Her yıl 100 bin genç kestane ağacımız çilek sepeti için kesiliyordu. Şimdi maliyeti 400 bin lirayı bulan 2’şer kiloluk ambalajlar sayesinde çilek fiyatı da ucuzlayacak.” dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 11:36:54
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 12:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?