18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Dervişoğlu'nun istifası Meclis gündeminde

Anavatan Partisi (ANAP) Hatay Milletvekili Züheyir Amber, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Kerim Dervişoğlu ile İsdemir Genel Müdürü Atamer Giyici'nin istifa etmelerini soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Amber, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ile İskenderun Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürlerinin istifa dilekçelerinin tarihinin ve istifa gerekçelerinin ne olduğunun açıklanmasını istedi.

Ereğli Demir Çelik

Fabrikaları Genel Müdürü Kerim Dervişoğlu'nun yaptığı açıklamada, istifa etmesi yönünde baskı gördüğünün işaretlerini verdiğini iddia eden Amber, neden böyle bir baskı yapıldığını sordu. Züheyir Amber, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bu demir çelik fabrikalarının yatırım projeleri ne kadar ve nelerdir? Bu yatırımların durdurulması yönünde herhangi bir talimat verilmiş midir?

İsdemir Genel Müdürü Atamer Giyici'nin, 'Kurumların yönetim tarzıyla ilgili yapılan ana tüzüklerdeki tadilatlar istifamda etkili oldu' açıklamasındaki tadilatlar nelerdir? Bu tadilatların amacı nedir? Erdemir ve İsdemir'in üretim ve satış bakımından dünyadaki ve Türkiye'deki yeri nedir? Her iki kurumun 2000 yılından bu yana net karı ne kadardır? Her iki kurumun çalışan sayısı nedir?

Her iki kuruma uygulanacak olan özelleştirme modeli nedir? Mevcut çalışanların akıbeti ne olacaktır? Ülkemizin zarar eden kurumlarını özelleştirmektense, niçin kar eden ve kritik sektörler özelleştiriliyor, nedeni nedir?''

AA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?