22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

ERDEMİR 4 sene özelleştirilmesin

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) özelleştirilmesine yeni bir öneride bulunduklarını açıkladı.

MÜSİAD Şube Başkanı Yusuf Karaoğlu, ERDEMİR’in özelleştirilmesi konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, "ERDEMİR ve ona bağlı tüm kuruluşların, bir çok devam eden yatırımları olduğunu ve bunların tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz. ERDEMİR’in özelleştirilmesi düşüncesi hakim kılınıyorsa, bu durumda fabrika, yurt dışından sağlanacak kredilerle iyileştirme yolu tercih edilmek sureti ile en azından 4 sene daha özelleştirilmesin. Bünyesindeki firmalarda halen bir çok yatırım hamlesinde bulunan ERDEMİR’in bu yatırımlarını tamamlamadan özelleştirilmesi uygun olmayacaktır" dedi.

ERDEMİR’in öncelikli olarak özelleştirilmesine karşı olduklarını, özelleştirilme yapılsa dahi acele edilmeden halka arz sisteminin en uygun özelleştirme sistemi olacağını vurgulayan Karaoğlu, "Mevcut yönetim gelmeden önce zarar eden kurum, yönetimin değişmesi ile bir çok başarıya imza atmıştır. Özelleştirme ile sadece fabrika değil, İSDEMİR, ERDEMİR-Maden, ERDEMİR-Lojistik, ERDEMİR-Romanya, EÇSM, Erenco ve Çelbor da bedavaya satılmış olacak. Alınan bedel tüm bunları yeniden kurar mı?" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 16:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?