18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

ERDEMİR'de 40. yıl kutlamaları

Türkiye gündemine oturan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR), 40. İşletme yıldönümünü kutluyor. Etkinlikler çerçevesinde 20 yılını geride bırakan personeller adına ünitelerini temsilen 35 çalışana hizmet ödülleri verildi.

Göztepe Gazinosu’nda düzenlenen 40. İşletme Yıldönümü törenleri kapsamındaki personele hizmet ödülü verilmesi programına, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, İlçe Kaymakam Vekili Celalettin Cantürk ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. ERDEMİR Genel Müdürü Kerim Dervişoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi.

Dervişoğlu, ERDEMİR’in en verimli ve başarılı bir dönemini yaşadığını söyleyerek, "40. yaşında evladı olan baba ne hissediyorsa, aynı duyguları ben de hissediyorum. ERDEMİR’in geldiği nokta, en büyük hayalimdi. 2003 yılı uyanma, toparlanma, 2004 yılı da ERDEMİR adı ve kalitesini akıllara kazıma yılıydı. Başarısızlık, bizler için ölüm demekti, ancak biz hedeflerimizi aştık. 2007’de 7, 2010’da 10, 2023’de 18 milyon ton yassı demir çelik üretimini hedefliyoruz. Levha Haddehanesi de Aralık ayında hizmete girecek" dedi.

ERDEMİR Genel Müdürü Kerim Dervişoğlu’nun, geleceğe yönelik hedefleri ise rakamlarla açıklarken, "Bizlerin bıraktığı noktada, bayrağı devralanlar, burayı daha iyi noktaya getirmeli, aksi halde vebal onların olacaktır" şeklinde konuşması, salonda duygulu anların yaşanmasına yol açtı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de konuşmasına ERDEMİR’in 40. yılını kutlayarak başladı. Erkmen daha sonra, şirketin sosyal sorumluluk anlayışı gereği, bölgeye yönelik yatırımlarına ağırlık vermesini istedi. Erkmen, "Bazı şeylere üzülüyorum, ERDEMİR satılıyor ve buna yönelik tepki var. İşçi, moral olarak bundan etkilenmemeli. Ancak, biz aynı tepkileri, niye başka konularda yapamıyoruz. Mesela yeni fabrika kurulması, bölgenin istihdamının yukarı çekilmesi için bunları yapmıyoruz da, bu konuda bir araya geliyoruz. Yatırım gelmesi konusunda da aynı gayreti göstermeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şirkette 20. yılını doldurmuşları temsilen 35 kişiye hizmet ödülleri katılımcılar tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 15:24:52
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 14:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?