16
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğli Belediyesi okulları yıkıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediyesi, okullar açılmadan önce ilçedeki tüm okulların bahçe ve duvarlarını yıkayarak eğitim öğretime hazır hale getirmeyi amaçlıyor. 

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevine getirilen Namık Şahin, alışılagelmiş hizmet anlayışlarının yeni dönemde değişeceğini ve gelişeceğini söyledi. Şahin, göreve gelir gelmez ilk iş olarak tüm okulları yıkamayı amaçladıklarını belirterek, "Şuana kadar 11 okulumuzun bahçesini ve duvarlarını yıkadık. Öğrencilerimizin temiz bir bahçeyle karşılaşmaları için okullar açılıncaya kadar Ereğli'deki tüm okullarımızı yıkayacağız. Bunu belediyemizin yni bir hizmet anlayışının gereği olarak yapıyoruz" dedi. 

Ereğli halkına 'Bize şikayet edin' çağrısı yapan Şahin, "Şuanda yüzde 70 başarıyı yakaladık. Hedefimiz yüzde 85'i geçmek. Bunun için yeni çalışmalar içerisindeyiz. Öncelikle temizlik işlerini bir otomasyona bağlayacağız. Bina içindeki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Vatandaşımız şikayeti için belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Telefon numaralarımızı kamuoyuna açıklayacağız. Vatandaşın yaptığı her şikayet sekretarya aracılığıyla sisteme girecek ve o bölgedeki görevli, şikayeti giderek. Ay sonunda ben de raporlara bakacağım. Eğer yapılmayan bir iş varsa ona göre de hakedişlerde bunu cezaya dökeceğim. Halkımızdan tek istediğim, bize şikayet edin. Nerede ne sorun görüyorsanız bize bildirin" şeklinde konuştu. 

Temizlik işlerinde yeni saat ayarlamasına gideceklerini belirten Şahin, "Önceden sabah saat 08.00'de mahalle ve ana caddelere çıkılıyordu. Tabi gece ekibi belli noktalarda vardı ancak bunu değiştireceğiz. Saat 07.00'de ekibimiz sahaya çıkacak. Çünkü saat 08.00'de vatandaşımız zaten sokakta oluyor. Araç sayısı artıyor. Halkımız o çöpü görmeden temizlik yaplmış olacak. İşine gücüne giderken çöp görüntüsünüde görmesini istemiyoruz" dedi. 

Çöpleri vatandaşların poşetleyerek atmalarını da isteyen Namık Şahin, "Asıl hedefimiz çöpü olduğu yerde ayrıştırmak. Bunu başarabilirsek çağdaş bir görüntüye kavuşuruz. Bunun için önümüzdeki hafta Bursa Belediyesi, Bakırköy Belediyesi ve diğer belediyeleri ziyaret ederek bu işi nasıl başardıklarını inceleyeceğim. Ereğli'de de bunu hedefliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 13:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?