24
Mayıs
2024
Cuma
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğli eyleme hazırlanıyor...

Ereğli Kent Meclisi toplantısında, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) satılmaması için eylem kararı alındı.

Kent Meclisi, 71 kurum ve kuruluşun başkan ya da temsilcisinin katılımıyla toplandı. Kent Meclisi, gündem maddesi olan ERDEMİR’in satışının önlenmesi konusunda, kademeli olarak eylem günlerini başlatma kararı aldı.

Kent Meclisi Dönem Sözcüsü Hukukçular Derneği Başkanı Av. İlker Öncel’in yönettiği toplantıda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı İlhami Erdoğ, MÜSİAD Şube Başkanı Yusuf Karaoğlu, DSP İlçe Başkanı Akın Çamcı ile Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanı Yaşar Balcı, ERDEMİR’in satılmaması için tüm mücadeleyi vereceklerini belirterek, kademeli olarak eylem günlerini başlatılacağını kaydetti.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı İlhami Erdoğ, yabancıların şirketi ele geçirmemeleri için çalışılması gerektiğini belirterek, "Türkiye’nin 8 milyon ton çelik talebi varken, ERDEMİR bunun 3 milyon ton kadarını karşılayabiliyor. Yabancılar, ERDEMİR’i alarak Türkiye pazarını kazanmak, dışarıda da bir rakibi ortadan kaldırmak istiyor "dedi.

Kent Meclisi’nin, ERDEMİR’in satışına yönelik eylem günlerini ve biçimini sıralayarak önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 12:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?