22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğli sular altında

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece yarısı etkili olan sağanak yağmur, birçok ev ve işyerini sular altında bıraktı. İtfaiye Müdürlüğü'nü de su basarken, yolda kalan araçlar, sürücülerinin uzun uğraşları sayesinde kurtarıldı.

Ereğli'de dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece 02.00 sıralarında gök gürültülü sağanak yağmura dönüştü. Aniden bastıran sağanak yağmur, trafikte olan sürücüleri etkiledi. Şehir merkezindeki bazı kavşaklar su altında kalınca, araçlar yolda kaldı. Vatandaşlar ve polis ekipleri kendi imkanlarıyla araçlarını kurtardı. Gece etkisini artıran gök gürültülü sağanak yağmur sonrası ondan fazla ev ve işyeri sular altında kaldı. Kavaklık Mahallesi ve Filtepe Sokak'taki bazı evlerde su baskınları yaşandı. Kuyumcular çarşısı, Devrek yol ayrımı ve Pazar yerinde de birçok işyeri su altında kaldı.

Ereğli polisi ve itfaiye ekipleri, acil bölgelere müdahalede bulunurken, Potbaşı'nda bulunan İtfaiye Müdürlüğü de yağmurdan nasibini aldı. Yarım metre suyun altında kalan itfaiye müdürlüğünde bazı eşyalar hasar gördü. İtfaiye erleri bir yandan binayı temizlemeye çalışırlarken, bir yandan da gece boyunca gelen su baskını ihbarlarını değerlendirdi. Sağanak yağmur, Pençes Deresi'ndeki su seviyesini yol düzeyine kadar çıkarken, Devrek istikametinden baraja akan dere ile şehir içine akan Kabasakal Deresi'nde de su seviyesi yükseldi. Polis ve Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Ereğli'de aralıklarda başlayan sağanak yağmur halen etkisini sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 06:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?