20
Mayıs
2024
Pazertesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğli'de 'ağırda' yaşayan aileye devlet el uzattı...

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde ahırda yaşayan Varol ailesine devlet sahip çıktı. Kaymakamlık tarafından kiralık tutulan bir eve yerleştirilen aile için, yardım kampanyası başlatıldı.
Ereğli'ye bağlı Halaşlı Köyü'nde evleri yandıktan sonra ahırda yaşamaya başlayan 6 kişilik Varol ailesine Kaymakamlık sahip çıktı. Kaymakam Aziz İnci, Varol ailesinin durumu gazetelerde yer aldıktan sonra köye giderek yerinde inceleme yaptı.
74 yaşındaki Emine Varol'un, 3 ayda bir aldığı 150 milyon liralık yaşlılık maaşıyla geçimlerini sağladığı hasta olan ve hiçbir işte çalışamayan oğlu Durmuş, gelini Fikriye ve okula giden torunları Derya, Tuğrul ve Banu'yla yaşadıkları ahırda görüşen Kaymakam Aziz İnci, aileye yeni bir ev yapma sözü verdi.
Köyde bir eve yerleştirilen Varol ailesinin kira giderlerinin de devlet tarafından karşılanacağını bildiren İnci, "Yaptığımız inceleme sonunda tespit edilen ihtiyaç malzemelerinin bir kısmı vakfımızdan, Umut Feneri Derneği'nden, Aydın Ticaret'ten, kalan kısmının ise köy muhtarlığı tarafından karşılanacağı taahhütlerinde bulunulmuştur. Ailenin evi yapılıncaya kadar, vakfımız imkanları ölçüsünde aileye yadımda bulunacak" dedi.
Kaymakam İnci, Varol ailesi için bir de yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, "Köy muhtarları tarafından başlatılan yardım toplama kampanyası çalışmaları devam etmektedir. Kampanya hesabı açılıncaya kadar, nakit olarak bağış yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın T.C.Ziraat Bankası Ereğli Merkez Şubesi'nde bulunan 30440/111857-7 nolu vadesiz hesabına bağış yapabilirler. Yapılacak bağışlar sonucu evin yapımı için gerekli olan çalışmalar, dayanışma ve bir bütünlük içerisinde sürdürülerek ailenin barınma ihtiyacı karşılanacaktır" diye konuştu.
iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 10:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?