17
Mayıs
2024
Cuma
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğli'de cumhuriyet coşkusu

Ereğli İlçesi’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyetin 81. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Ereğli Kaymakamı Aziz İnci, makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğamiral Deniz Cora ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte tören alanında halkı selamladı.

Törende konuşan Kaymakam Aziz İnci, "Millet ve devlet hayatı için kısa, insan ömrü için uzun olan bu süre içinde cumhuriyetimiz 10 yılda 15 milyon nüfusa, bugün yarısından fazlası genç, dinamik ve Avrupa ile bütünleşmeye hazırlanan 70 milyon nüfusa ulaşmıştır. Cumhuriyetimiz halkımızın büyük çoğunluğu tarafından benimsenip sevilmekle birlikte, onun ve Atatürk ilke ve devrimlerinin içeride ve dışarıda düşmanları vardır. Yıkıcı, bölücü ve gerici düşünce örgüt ve hareketler, amaçlarından vazgeçmedikleri gibi Cumhuriyetimizi yozlaştırıp içini boşaltmaya çalışanlar da diğerleri kadar tehlikeli olmaktadır" dedi.


Törende en çok beğeniyi ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan dans grubunun ’Cumhuriyet Ateşi’ adlı halkoyunları gösterisi aldı. Tören, okulların ve kamu kurum ile kuruluşların geçit töreniyle sona erdi.

ereğli
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 16:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?