22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğli'de verem taraması

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde öğrenci, öğretmen ve personelden oluşan toplam 470 kişi verem taramasından geçirildi.
 
Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dernek bünyemizdeki mobil verem tarama aracımızla okuldaki yatılı öğrenciler başta olmak üzere 420 öğrenci, 60 öğretmen ve 10 personeli verem taramasından geçireceğiz" dedi.
 
Erdoğan, Verem Savaş derneklerinin amacının, bölgelerinde veremle mücadele çalışması yapmak olduğunu hatırlatarak, "Verem savaş dernekleri, bölgelerde insanların birlikte çalıştığı, yaşadığı risk grubu oluşturan topluluklarda verem taraması yaparak, hastalığı bir an evvel tespitini sağlayıp, hastayı tedavi altına alarak yayılmasını engellemek amacıyla çalışmalar yapar.

 Kısa süre önce Zonguldak Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan'ın destekleri ile derneğimize kazandırdığımız mobil verem tarama aracımızla verem taraması yapıyoruz. Bölgedeki çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra, Beycuma Cezaevi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, kız yetiştirme yurdu gibi yerlerde verem taraması yaptık. 

Bugün de, İmam Hatip lisesi ve Anadolu lisesi'ndeki çoğunluğu yatılı olan 420 öğrenci ile birlikte 40 öğretmen ve 10 personelin röntgenlerini çekeceğiz. İlgili tabipler tarafından incelenip, değerlendirilecek olan filmlerde verem vakası tespit edilen hastaları, tedavilerini sürdürmeleri amacıyla Verem savaş Dispanseri'ne yönlendireceğiz.
 
Devlet, millet işbirliği ile sürdürdüğümüz çalışmalar önümüzdeki günlerde köylerde devam edecek" diye konuştu.
Erdoğan, derneklerinin verem teşhisi nedeniyle tedavi gören hastalardan ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını sözlerine ekledi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 19:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine cetin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.03.2007 12:41:36
aslında buu taramaların liselerdede olmasını isteriz haberi çok beğendik