17
Mayıs
2024
Cuma
EREĞLİ - ZONGULDAK

Ereğlili gazilere Kore'den madalya

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde yaşayan 4 Kore Gazisi’ne, Kore Savaşı’nda gösterdikleri başarılardan dolayı Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği tarafından madalya gönderildi.
Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği’nin gönderdiği madalyalar, Kore Gazileri Refik Özaydın, Hasan Şenel, Ahmet Aksoy ve Mustafa Can’a "Ereğli’nin Kurtuluş Günü"nde takdim edildi. Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nazif Özdağdeviren ve Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık madalyaları verirken, gaziler duygulu anlar yaşadı.
Kore Cumhuriyet tarafından "Barış Büyükelçisi" ilan edilen 4 Kore Gazisi, madalyalarını almak için uzun süre ayakta bekleyerek zor anlar yaşadılar. Bazı gaziler, oturmak zorunda kaldı, bazıları ise ağaç gölgesine götürüldü. Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Orgeneral Sang-Hoon Lee ise gönderdiği yazıda, "Kore Savaşı sırasında sizin ve ülkenizin, Kore Cumhuriyeti’nin hürriyeti ve demokrasinin korunmasında göstermiş olduğunuz yardımlardan dolayı, Kore halkı adına, sonsuz teşekkürlerimi sunmaktan onur duyuyorum. Sizi ’Barış Büyükelçisi’ ilan ediyorum" dedi.
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 20:22:21
Güncelleme :18 Haziran 2004 Cuma 23:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?