30
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

'Eski köye yeni adetler getireceğiz'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, işadamı Yüksel Balcı, Ak Parti Belediye Başkan aday adaylığını törenle açıkladı. Balcı, adaylık başvurusu ile birlikte 850 kişiyle Ak Parti'ye üye oldu.


29 Mart 2009 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler öncesi, partilerde aday adaylarının isimleri netleşiyor. Ereğli ilçesinde, işadamı Yüksel Balcı, Ak Parti'den aday adaylığını binin üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleştirilen törende açıkladı.
Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, düzenlenen törende Yüksel Balcı'nın aday adaylığı başvurusunu kabul ederken, partiye üye olan 850 kişiyi temsilen 10 kişiye Ak Parti rozeti taktı.


Kimseye verilmiş bir sözlerinin olmadığını ve partinin adayının genel merkez tarafından belirleneceğini söyleyen ilçe Başkanı Erol Şahin, "Burada AK Parti'ye ve Yüksel Balcı'ya olan sevgiyi gördük. Bizim bir hedefimiz var arkadaşlar. AK Parti Ereğli Teşkilatı olarak ülkemize verilen hizmetlerin en güzelini Ereğli'ye vermektir. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde ilçelerimizin, beldelerimizin tamamına talibiz. Delegelerimize hepsini alacağımıza söz verdik. Burada merdivenlerden çıkıyoruz. Biz tüm aday adaylarımızla birlikte bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. Daha sonra Genel Merkezimiz bir tanesini bize aday olarak Ereğli'ye gönderecek. Ümit ediyoruz ki, yönetimimiz ve aday adayları arkadaşlarımızla Ereğli Belediyesini kazanacağız. Ereğli'yi çağdaş bir ilçe, yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Bunu hep merkezi hükümetle ve yerel idareyle yapmak istiyoruz. Eksik hizmetleri tamamlamak için 29 Mart'ta Ereğli Belediyesi'ne talibiz. Aday adaylarından birisi Yüksel Balcı. Bugün sevenleriyle birlikte burada. Onunla onur duyuyoruz. Ereğli'de işadamlığı yapan güzel insanlardan bir tanesi. AK Parti'ye çok şey katacak. Hem Yüksel beyden hem de AK Parti'ye katılan arkadaşlarımızdan bir isteğim var. Kimseye verilmiş sözümüz yok. Ereğli halkına soracağız. Genel merkezimize soracağız. Onlardan birini seçecek. Hep beraber canı gönülden çalışıpBaşbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı boynu bükük bırakmayacağız" dedi.


BALCI; "EREĞLİ HİZMETİ ANCAK AK PARTİ İLE ALIR"
Alkışlarla kürsüye gelen ve konuşmaları "Yüksel Başkan" sloganlarıyla kesilen Yüksel Balcı, "Şehrimizin güzel insanları hepiniz hoş geldiniz. Çalışan, üreten paylaşan yardımlaşan gelişen, değişen güçlenen ilerleyen Ereğli için, çağdaş katılımcı atılımcı potansiyeli yüksek olan bir Ereğli için, akılcı çözümler geliştirmek için, ekonomik ve sosyal sorunlar altında ezilen kitlelere umut vermek için, insanlar için şehrimizi ülkemizin parlayan yıldızı yapmak için bunları uygulamak için, Ereğli'nin yarınlarını bugünden itibaren inşa edebilmek için Ereğli Belediye Başkanlığına talibim" dedi.


Neden Ak Parti'den aday olduğunu sıralayan Balcı, "Allah bu yolda hiçbirimizi utandırmasın, yolumuzu açık etsin. Bugün de 850 kişiyle müracaatımızı yaptık. Şimdi şehrim için, bölgem için hayırlı olacaksa Allah bana nasip etsin. Değilse gerçekten istemiyorum. Ben başka partilerden de teklif aldım. Hepsine teşekkür etmek istiyorum, saygılarımı sunuyorum. Birinci şiarım herkesle uyumlu çalışmak. Allah nasip ederse hepsiyle beraber çalışacağız. Her gittiğim yerde şunu söylüyorum. AK Parti iktidar olmadan önce de işadamıydım, sanayiciydim. Ülkenin dünkü ve bugünkü durumunu çok iyi biliyorum. Dünya krizle mücadele ediyor, bazı ülkeler batmış, ülke satışa çıkmış ama Türkiye ayakta. 5 yıl önce bu kriz yaşansaydı Türkiye şimdi sömürgeydi. Bunu gönülden söylüyorum. İşte bunun için Ak Parti diyorum. Hepsinin özeti bu aslında. Ak Partili belediyeler birbirleriyle dayanışma içinde. Ak Partili belediyelere bir bakın. Belediyeler arasındaki dayanışmaya bakın. Zonguldak'a, Düzce'ye, Akçakoca'ya bakın. 10 yıl öncesine bakın bugününe bakın. Alaplı'ya en yakınımızda Gülüç'e bakın. İktidardan aldığı desteğe bakın. Bunun için Ak Parti diyorum" diye konuştu.


Alkışlar eşliğinde konuşması kesilen Balcı, 50 yıl sonrasının fotoğrafını ortaya koyacağını belirterek, "Bu bölge bir coğrafya, insanlara bir şey vaat eder. Bu Ereğli bir şey vaat etmiş. İnsanlarda gelmiş yerleşmiş. Ama insanlarımız bu avantajlardan ne kadar yaralanmış ne kadar istifade etmişler. Eğer hala bu şehirde bugün su sorunu, yolu, çöpü ve kaldırımları konuşuyorsak 1950'lerde kaldık. Onları dünya 1950'lerde aştı. Bugün belediyeler mega projeleri konuşuyor. Ben belediye başkanı görevini yaparken, size bu şehrin 50 yıl sonrasının fotoğrafını göstereceğim. Bugün bu şehrin 10 yıl sonrasının fotoğrafını kimse gösteremez. 100 binli nüfuslardayız. Bugün 10 yıl sonra ne olacak desek herkes birbirine bakar. Dünyanın her tarafını gezdim çok şehirler gördüm. O zaman şehrime üzülüyorum. Belediye başkanı olduktan 5 yıl sonra bu şehrin 50 yıl sonrasının fotoğrafını önünüze koyacağım" diyerek çeşitli eleştirilerde bulundu.


Balcı, konuşmasını şu şekilde tamamladı;
"Bize birileri dur aday olma, seyirci ol diyor. Biz seyirci değiliz. Biz bu filmin oyuncularıyız. Ben bu şehirde işadamıyım bu şehir benim. Birilerinin sözüyle geri çekilmeyeceğim. Ben aday adayıyım. Partim uygun görürse aday olacağım. Hayatın tekrarı yok geri sarma imkanımız yok. Ben Yüksel Balcı olarak bu şehre ne vermem gerekirse onu vereceğim. Bölgemize karşı sorumluluklarımız var. Eski köye yeni adetler getireceğiz. Tüm politikalarım diyalog olacaktır. Allah'a her gün şükrediyorum. Bana bu olgunluğu verdiği, bunlarla mücadele gücü verdiği ve bu adamların karşısında ezilip büzülmediğim için şükrediyorum. Bunların çok önemli bir özelliği var. Bunlar tertemiz şeyi çamura batırır çıkarırlar. Ben öyle olmayacağım. Canlı, heyecanlı gündem oluşturan, şehrinin haklarını arayan, şehrimin insanlarına çağdaş uygarlığı kazandırmak, çocuklarımıza aydınlık bir şehir bırakmak hedefim. Belediye Başkanı AK Partili olacak. Benimle yada bensiz. Ben bu formayı çıkartmayacağım."


Konuşmaların ardından ilçe Başkanı Erol Şahin, adaylık başvurusunu aldıktan sonra teslim tutanağını Balcı'nın eşi Ayşegül Balcı'ya verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 21:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?