22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Gazeteci, kansere yenik düştü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, uzun yıllar gazetecilik mesleği yapan İlhan Yapıcı, yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü. Yapıcı' yı son yolculuğuna meslektaşları ve sevenleri uğurladı.


Kdz. Ereğli basın camiasında 40 yılı aşkın zamanda önemli hizmetler veren ve bir süredir yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören İlhan Yapıcı, dün gece yarısı yaşam mücadelesine yenik düştü. Evinde hayatını kaybeden Yapıcı, sevenleri ve meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Yapıcı için, kurucu başkanlığını yaptığı Ereğli Gazeteciler Derneği önünde tören yapıldı.

Buradaki törene, Belediye Başkanı Murat Sesli, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, İlçe Müftüsü Osman Aydın, Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman, Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yapıcı ailesinin dost ve akrabaları ile meslektaşları katıldı. Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman, törende yaptığı konuşmasında, "İlhan Yapıcı' yı anlatmak çok zor ama İlhan Yapıcı için çok şeyler söylemek mümkün. Yaklaşık 40 yıl süre ile her türlü olumsuzluklara rağmen gazetecilik mesleğini son günlerine kadar yapma gayreti içinde olan İlhan Yapıcı, her zaman toplumsal olaylarda ön planda ve yol gösterici olmuş; çevresine, dostlarına ve gazeteci arkadaşlarına hep örnek olmuş bir kişiliğe sahipti. İşi ne olursa olsun, çevresinin, dostlarının ya da gazeteci arkadaşlarının işi olduğunda koşardı. O’nların işini yapmak için kendi işini bir kenara bırakıp, koşturan bir yapısı vardı" dedi.

Azman, sözlerini, "1991 yılında kurulan Gazeteciler Derneği'nin 1996 yılında yapılan Genel Kurulu'nda Başkanlığa seçilen, bu görevi 8 ay sürdüren ve bu kısa süre zarfında önemli hizmetlere imza atan İlhan abimizi rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun" şeklinde tamamladı. Belediye Başkanı Murat Sesli de, "Gazeteciliği ve kişiliği ile örnek olan İlhan Yapıcı'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.
Yapıcı' nın cenazesi, törenin ardından Yenimahalle'deki evinin önüne getirildi. Daha sonra, Bozhane Camii'nde İkindi Namazı'nın ardından kılınan cenaze namazı sonrasında, Kestaneci Mahallesi'ndeki Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 03:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?