18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Gazetecilerden hamsi partisi

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin 3. hamsi partisinin konuğu, Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık oldu. Posbıyık, mangalda hamsi pişirerek, Başbakan Erdoğan’ı gerçek hamsi yemek için Ereğli’ye çağırdı.

Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından iki haftada bir düzenlenen ve dün akşam 3.’sü gerçekleştirilen hamsi partisine, Tüm Belediyeler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık da katıldı. Karadeniz’de en güzel ve taze hamsinin Zonguldak’ta olduğunu ifade eden Posbıyık, "Başbakan Rizeli. O da gerçek hamsi yememiştir. Gelsin ona en güzel hamsileri yedirelim" dedi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mangalda hamsi pişirdi. Hamsi partisinde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Posbıyık, bir işadamına rüşvet verdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyleyerek, "İddialarla belediye de zarara uğratılıyor. Belediyenin anlaştığı işadamının yapacağı tesisten biz de kira alacaktık. Ancak rüşvet iddiaları gündeme gelince binanın inşaatı durdu. Şu anda olay yargıda. Sonuçlandığında duruma göre ya inşaat devam edecek ya da iptal edilecek. İnşaatın yapılmamasıyla belediyenin de, işadamının da zararı vardır. İki taraf da mağdurdur. Yargının inşaatı iptal etmesi durumunda işadamının zararı karşılanacaktır" dedi.

Başkanlığı ve ileriki siyasi yaşamı konusunda ise halkın isteğine göre hareket edeceği mesajını veren Posbıyık, gazeteciler ve tüm vatandaşlardan 26 Aralık tarihinde yapılacak dünyanın en uzun mangal rekoru denemesinin genişletilmesi için destek istedi.

Ereğli
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?