22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Güvenlik kamerası talebinde artış

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, işyerlerinde güvenlik kamerası talebinde artış olduğu bildirildi. 

Ereğli'de ve ülke genelinde yaşanan hırsızlık ve diğer güvenlik olaylarından sonra özellikle işyerleri sahipleri, güvenlik kamerasına talepleri arttırdı. Ereğli'de, Bil-Com Bilgisayar Mühendislik firması yetkililerinden Yeliz Gültekin, son olarak Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren şahsın güvenlik kameraları sayesinde tespit edilmesinin talepte etkili olduğunu belirtti. 

Gültekin, "İşyerlerinin daha çok hırsızlık türü olaylara önlem amacıyla talepte bulunduğu güvenlik kameralarının aynı zamanda caydırıcı özelliği bulunuyor, riskleri azaltıyor. Son olarak Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren kişinin güvenlik kameraları tarafından tespit edilmesi, bilgi ve talep konusunda artışa neden oldu. Günde ortalama 5 müşteri gelip, bilgi istiyor. İşyerlerinin talebine göre iç ve dış mekanlara kurduğumuz sistemin kameralarını, daha çok vatandaşın görebileceği yerlere monte ediyoruz. Bugüne kadar çok sayıda işyerinin yanı sıra, sitelere ve okullara güvenlik kamerası sistemi kurduk. Aynı zamanda firmalarda personel ve müşteri takibi için de kullanılan sistem, istenildiği takdirde bir ya da birden fazla şubesi bulunan mekanların sürekli kaydını yapabilme imkanına sahip" dedi. 

Piyasada, güvenlik kamerası sisteminin kuruluş fiyatlarının değişken olduğunu kaydeden Gültekin, "İşyerinin talebine göre 2 bin YTL ile 5 bin YTL arasında değişen fiyatlarla sistem kurulabiliyor. Kuruluş süresi ise bir gün ile daha büyük firmalarda bir haftayı bulabiliyor. Garanti belgeli hizmet verdiğimiz müşterilerimize sistemi detaylarıyla birlikte kaliteli sistem kurmanın avantajlarını anlatıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 20:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Acar IP: 85.109.8.xxx Tarih : 29.01.2007 22:13:24
Evet bende iş yerime kurdurdum defalarca olan hırsızlık birden bire kesildi ve isyerimin karşısında başka bir olayı kameralarım sayesinde goruntuledik. Sansıgım kadar pahalıda degil iyi bir sistem 2000 ytl civarındaymıs ben daha pahalıdır sanıyordum.