23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

İlk sahte YTL, Ereğli'de yakalandı

İlk sahte Yeni Türk Lirası (YTL) Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ele geçirildi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte YTL bastıkları belirlenen 2 kişiyi gözaltına alırken, operasyonda 3 adet sahte 20 YTL ele geçirildi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek sahte 20 YTL ile bir işyerinden alışveriş yaptığı belirlenen S.A.(18) isimli şahsı gözaltına aldı. Yapılan sorgulamanın ardından olayla ilgisi olduğu belirlenen Y.G.(39) isimli kişi de gözaltına alınarak beraberinde 3 adet sahte 20 YTL ele geçirildi.

Emniyet Müdürü Ünal Şahin, yakalanan 3 adet sahte YTL’nin fotokopi olmadığını ve baskı olarak yapıldığını belirterek, "Tüm vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Yeni Türk Lirası’nın kullanımı çok fazla yaygınlaşmadığı için bu durumdan faydalanmak isteyen kalpazanlar olabilir. Ele geçirdiğimiz 3 adet 20 YTL üzerinde yaptığımız incelemede gerçek YTL ile arasında 10 ayrı farkı tespit ettik. Ancak, ne kadarı fark edilebiliyor olsa da bu fotokopi değil ve baskıyla yapılarak üzerine parıldayan şeritler dahi basılmış ve henüz YTL’ye tam alışmayan halkımız için bir tehlike olabilir. Piyasaya sürülmüş sahte YTL’lerin olduğunu düşünüyoruz. İlk etapta sadece YTL’den 20 YTL’nin sahtesini ele geçirdik" dedi.

Emniyet Müdürü Ünal Şahin gözaltına alınan 2 kişinin sorgularının sürdüğünü ve soruşturma çok yönlü yapıldığını bildirdi. Emniyetteki 2 kişi, sorgularının ardından adli makamlara sevk edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 17:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan hamiş IP: 78.160.204.xxx Tarih : 3.02.2009 19:01:53

hocam ben afşinden hasan eski ögrenciniz ereglide yakaladıgınız o paralardan dolayı teşekkürlerimi iletirim siz olmasanız biz ne yaparız afşin merkez fatih ilk ögretim okulu