26
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - ZONGULDAK

Kaymakam halktan destek istedi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı Aziz İnci, ilçeye yapılacak olan lise ve belirli noktalara kurulacak olan kameralı sistem için açılan kampanyaya destek istedi.

Kaymakam İnci, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsa Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kızmaz ve İlçe Sağlık Grup Başkanı Haluk Özsayın ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek ilçedeki Kepez mevkiine yapılacak olan yeni lise binası ve emniyet bünyesinde kurulacak olan kameralı sistem için herkesten yardım talebinde bulundu. Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) hakkında da açıklamalarda bulanan İnci, kırsal alanda tarım kesiminde çalışan vatandaşların desteklenmesinin öngörüldüğünü söyledi.

SRAP kapsamında çeşitli projelerin hazırlandığının altını çizen İnci, proje kapsamında tarım alanında çalışanlara gelir sağlamanın hedeflendiğini dile getirdi. İlçede eğitim alanında yeni dersliklere ihtiyaç duyulduğunu da belirten İnci, "Eğitim için önemli destekler aldık. Ancak derslik ve bina ihtiyacımız devam ediyor. İsteyen bir derslik, isteyen bir bina yapsın, isteyen arsa bağışlasın. Ereğli’de lise ihtiyacını alacağımız desteklerle gidermek istiyoruz. Kepez mevkiinde lise yapımı için arsa arayışları sürüyor. Gülüç Beldesi’nde yapımı planlanan Bilişim Lisesi’nin de hayata geçmesi için çaba sarf edeceğiz" diyerek ayrıca Mayıs ayında Ereğli’de geniş kapsamlı bir kurtarma tatbikatı yapacaklarını, konuyla ilgili hazırlıkların da sürdüğünü söyledi.

İnci, ilçenin 24 saat izlenmesi amacıyla kameralı sistem kurma çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, "İlçedeki olumsuzlukları önlemek için proje son derece yararlı. Başlatılan kampanyaya destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. Toplantıda söz alan İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kızmaz ise ocak ayından itibaren yaptıkları kontroller neticesinde 29 işyerine para cezası uyguladıklarını, 15 işyerinin ise faaliyetlerine son verdiklerini kaydetti. Gıda denetim yetkisini Ocak ayından itibaren alan İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Ereğli ve Alaplı İlçeleri’ndeki denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Kızmaz, "422 işyeri denetlendi. Denetleme sonucunda 29 işyerine 32 milyar 248 milyon lira para cezası kesildi. Ayrıca 15 işyerinin faaliyetlerine son verildi. Denetimlerde her türlü ihbarı değerlendiriyoruz" dedi. Ereğli Sağlık Grup Başkanı Haluk Özsayın da 25 Nisan tarihinde başlayacak ve 20 Mayıs’a kadar devam edecek olan "Kızamık Aşı Günleri" için çağrıda bulundu. Kızamık Aşı Günleri"nin 9 aylık bebekler ile 14 yaşı arasındaki çocukları kapsayacağını belirten Kızmaz, "Arzumuz her hangi bir sıkıntı yaşanmadan kızamık hastalıklarının önüne geçilmesi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 17:10:51
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 18:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?