22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Köylerdeki internet kafelere baskın

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma ekiplerinin köylerdeki internet kafelere yaptığı baskında, bazı internet kafelerin ruhsatsız olduğu ve bazıların da sakıncalı sitelere girişin serbest olduğu tespit edildi. 

Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekipler, merkezi bölgede bulunan Süleymanbeyler köyündeki 3 ayrı internet kafeye baskın düzenledi. Köyün girişinde bulunan Efe İnternet Kafe'ye giren jandarma ekipleri, kahvehanenin bölünerek bir tarafı internet kafeye çevrilen ve içeride sigara içilen bir ortamda 12 yaşından küçük çocukların bilinçsizce vakit geçirdikleri belirledi. 

Bilgisayar kullanmasını bilmediği belirlenen internet kafe sahibi, yasaları bilmediğini söyledi. Burada tutanak tutan ekipler, Dostlar İnternet Kafe'ye de baskın düzenledi. Bir kısmı çay ocağı ve bakkal olarak kullanılan internet kafenin ruhsatının bulunmadığını ve küçük yaşta çocukların bulunduğunu tespit eden ekipler, gerekli işlemleri yaptıktan sonra köydeki Aktel İnternet Kafe'yi denetledi. Burada da pornografik sitelere giriş yapıldığını tespit eden ekipler, internet kafe işletmecisi hakkında tutanak tuttu. 

Bu arada, köylüler ise yapılan jandarma baskınlarını merakla izledi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 19:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?