18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Makine mühendisleri toplandı

Türkiye Makine Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, gelişmiş ülkelerin ulusal sanayiye verdiği desteğin sürekli arttığını, Türkiye'de ise tersine bir süreç yaşandığını söyledi.

5. Endüstri-İşletme Mühendisliği Kurultayı, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde bugün başladı. 2 gün sürecek olan kurultayın açılışına, Zonguldak Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Ereğli Kaymakamı Aziz İnci, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral İbrahim Akın, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, mühendisler ve mühendislik fakültelerinde okuyan öğrenciler katıldı.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, küreselleşme süreciyle birlikte dünya ticaretinin giderek serbestleştiğini, ülkelerin bilim ve teknoloji düzeyinin en önemli rekabet unsuru olduğunu belirtti. Koramaz, gelişmiş ülkelerin katma değeri yüksek, ileri teknoloji isteyen yatırımlara, teknik eğitim, AR-GE çalışmalarına dolayısıyla ulusal sanayilerine verdiği değeri sürekli artırdığını ifade etti.

Koramaz, Türkiye'de ise özellikle son 25 yıldır tersine bir süreç yaşandığını, uluslararası para ve finans kuruluşlarının denetiminde hazırlanan yapısal uyum programlarıyla ülkenin kendi kaynaklarını kullanma, geleceğini planlama ve ekonomisini yönlendirme işlevlerinden arındırılmaya çalışıldığını belirtti.

ERDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel ise mühendislere çok büyük önem verdiklerini ve şirketlerinde çalışanların yüzde 12'sinin mühendis olduğunu söyledi. Demirel, önemli kararlarda mühendislerin görüşlerine yer verdiklerini belirterek, kurultayı çok önemsediklerini kaydetti. Açılış konuşmalarından sonra kurultay panellerle devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:30:47
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 15:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?