30
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Murat Sesli Kılıçdaroğlu'na seslendi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, yerel bir televizyonda katıldığı canlı yayında CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, CHP'li belediye başkan adayı Halil Posbıyık'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemleri incelemesini istedi.


Zonguldak'ta yayın yapan bir televizyonda canlı yayına katılan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, programda CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. 1994-2007 yılları arasında görev yapan ve yapılacak yerel seçimlerde de belediye başkanlığına CHP'den aday olan Halil Posbıyık'ın görev yaptığı dönemlerdeki yolsuzluk iddialarının araştırılmasını isteyen Sesli, Kılıçdaroğlu'nu, Dergaz yolsuzluğu iddialarını da araştırması için ilçeye davet edeceğini söyledi. Murat Sesli, Cumhuriyet Halk Partisi'nde dürüstlük timsali Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "CHP Ereğli ilçe ve il başkanına buradan sesleniyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu işin ehli. Gelsin bu davayla ilgili bir inceleme yapsın. Kendisi nasıl olsa Yozgat'taki, Gaziantep'teki bir takım şeyleri araştırıyor. Karadeniz Ereğli'ye de gelsin, Dergaz'la ilgili yolsuzluk davasını araştırsın."


Bu olayın ufak bir iş olmadığını anlatan Sesli, sözlerine şöyle devam etti: "Trilyonluk bir davadır. Biz kendisine bu davayla ilgili bilgi ve belgeleri vermek istiyoruz. Kendisini bunun için göreve davet ediyoruz. Kendilerine davet yazısı da yazmak istiyoruz. Gelsin baksın, incelemesini yapsın. Başka partilerden değil sadece kendi partisinden olanların da nelere bulaştığını, nelerden yargılandığını görsün isterim."
ANAP'tan 2 Mart 1994 seçimleri ile ilk kez belediye başkanlığını kazanan Halil Posbıyık, 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde aday olmak için görevinden istifa etmiş aradaki 5 dönemde 13 yıl görev yapmıştı.


İDDİALARA CEVAP
Programda belediyenin 22 trilyon borcu bulunduğu iddialarına da cevap veren Sesli, belediyenin borcu bulunmadığını söyledi.


CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık'ı da borçları incelemesi için belediyeye davet eden Sesli, şöyle konuştu: "Eski belediye başkanımız Karadeniz Ereğli'yi 13 seneyi aşkın yönetmiştir, belediyecilikten anlar. CHP Ereğli İlçe Başkanı da muhasebeci, para işlerinden anlar. İlçe Başkanı ve CHP'nin belediye başkan adayı belediyenin 22 trilyon borcu olduğunu iddia ediyor. Ereğli Belediyesi'nin böyle bir borcu yok. 22 Temmuz seçimlerini kaybedenler 22 Temmuz'dan çağrışım yapıp herhalde 22 trilyonu söylüyor. Ama ben kendilerine çağrıda bulunuyorum. Ereğli Belediyesi'ne eski belediye başkanı ve ilçe başkanı bir ekip kurup gelsinler, ben kendilerine belediyede istedikleri bir odayı tahsis edeceğim. Gelsin hesapları incelesinler."


Kendilerine her türlü bilgi ve belgeleri vermeye hazır olduklarını anlatan Murat Sesli, sözlerini şöyle tamamladı: "Belediyenin borcu olup olmadığını orada çıkartabilirler. Ama 'borç' dedikleri gibi çıkmazsa kamuoyunun önüne çıkıp 'Biz yalan söyledik, biz Ereğli halkını kandırdık, yanlış yaptık' diyecekler. Bu şartla istedikleri odayı kendilerine tahsis etmeye hazırız."

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?