18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

O açılış gerçekleşti

EREĞLİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

22 Nisan 2010 tarihinde kurulan Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Cevat Aydın, AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Güngör İsmail Öztürk, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ve köy muhtarları katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Erlat, “Birlik Hareketi” adı altında çıktıkları bu yolda amaçlarının Ereğli kültürünü, gelenek ve görenekleri birlik ve beraberlik içerisinde tüm Türkiye'ye ve ülkeye tanıtmak ve yaymak olduğunu söyledi. Erlat, “Derneğimiz, gittikçe artan ilçe nüfusu, göç veren köy parametrelerini izleyerek ve her geçen gün gelişen teknoloji ve modern yapı, bozulan, unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere sağlıklı olarak aktarabilmek, her türlü konuda çözüm üretebilmek, sıkıntı ve dertleri paylaşmak, insanımız için dostluk adına yapılması gereken ne varsa yapmak, dokunduğu kalbe sevgi bulaştırmayı gaye edinen, bireyleri maddi veya siyasi gelecek beklemeden kucaklayacak yüreklerin bileşenidir. Biz, öz vatanında üvey evlat muamelesi gören köylü halkımızın görmeyen gözü, duymayan kulağı, tutmayan eli ve konuşmayan dili olacağız” dedi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ilçede kültür tanıtımına yönelik bir dernek kurulmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Konuşmasında sık sık “Birlik ve beraberlik' mesajları veren Posbıyık, şunları söyledi:

“Köyleriyle birlikte Ereğli'nin kültürünü tanıtma, yayma ve yaşatmaya yönelik kurulan bu derneğin çalışmalarının uzun soluklu olmasını temenni ederim. Köy muhtarlarımızın yanı sıra ilçemizde ikamet eden arkadaşlarımızın bir dernek çatısı altında birleşerek ilçemiz ve köylerimiz adına bir şeyler yapabilme gayreti içerisinde olmalarından dolayı oldukça memnunum. Gerek Belediye Başkanı gerekse sade bir vatandaş olarak, derneğimize maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırım. Bu bağlamda, benden olan taleplerini de beklediğimi bilmelerini istiyorum. Ancak, derneği siyasete bulaştırırsalar ben bu dernekten ayrılırım. Burada siyaset yapılmamalı. Ben inanıyorum ki, bütün siyasi partiler ülkemizi en üst düzeye çıkarmanın mücadelesi içerisindeler. Bizler bazı düşüncelerimiz nedeniyle farklı partilerde olabiliriz ama mücadelemize aynı yoldan devam edeceğiz diye de bir şey söz konusu olamaz. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Bu derneğin, çalışmalarını siyasete alet etmeden sürdüreceğine inanıyorum.”

“BİRLİĞİ SAĞLAYALIM”

Ereğli havasını soluyan ve geçimini buradan sağlayan herkesin Ereğlili olduğunu söyleyen Posbıyık, “Geçmişte dışarıdan ilçemize gelerek, bazı kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinde görev yapan, ilçemizde ticaretle uğraşan arkadaşlarımızın kimse Ereğlili olmadığını söyleyemez. İlçemizde ekmek yiyen, bizim suyumuzu içen, bizimle aynı havayı teneffüs eden herkes bizim hemşerimizdir. Onlar da en az bizim kadar Ereğli için bir şeyler yapabilme mücadelesi içerisindedirler. Her birey, çalışma saatleri dışında en az 1-2 saatini yaşadığı ilçeye, beldeye, köye veya mahalleye ayırmalıdır. Yaşadığı yere faydalı olabilmek adına bir şeyler yapabilmenin mücadelesini vermelidir. Ereğli olarak, ilçe dışında önemli görevlerde bulunan çok sayıda değerli insanlara sahibiz. Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği'nden talebim, bu insanlarımızın adres bilgilerini tespit edip, ilçemizin tanıtımına öncülük etmelerini sağlamalarıdır. İlçemizin tanıtımını daha iyi yapmak ve ilçemizi bir adım daha öne çıkarmak için, gerek Ereğli'deki gerekse ilçe dışındaki hemşerilerimizle, birlik ve beraberlik içerisinde her konuda birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ben, 'Birlik Hareketi' adı altında yola çıkan bu derneğin ilçemizde birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında örnek teşkil etmesini temenni ediyor, hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılışta, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ile Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral da birer konuşma yaparak, talepler doğrultusunda derneğe yardımcı olmaya çalışacaklarını söylediler. Konuşmalardan sonra Ereğli Kız Meslek Lisesi tarafından “Elpek Bezi” defilesi, davetlilerin beğenisine sunuldu. Ereğli'nin en önemli simgelerinden biri olan “Elpek Bezi”nden yapılan kıyafetler, davetlilerin beğenisini kazandı. Defilenin ardından, derneğe katkı verenlere “Teşekkür Belgesi” verildi.

Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği'nin açılışını Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral ve Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık tarafından gerçekleştirildi.

EREĞLİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI
EREĞLİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 13:18:02
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?