23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Öğretmenevi projesi 3. kez ihaleye çıkacak

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Ereğli İlçesi’nde yaptırılacak öğretmenevi projesinin yeniden hazırlandığını ve gerekli ön çalışmaların tamamlanmasının ardından ihaleye çıkacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Ereğli’ye gelerek beraberinde İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kaymakam Aziz İnci ile birlikte toplantı yaptı. Öğretmenevi’nin iki defa ihaleye çıktığını ancak bir türlü ihale edilemediğini hatırlatan Vali Erkmen, "En azında iki defa ihaleye çıkması bile buranın yapılmak istenmesinin kanıtıdır. Ereğli öğretmenevi öncelikli projelerimizdendir ve sürüncemede kalmasını istemiyoruz. Özel idarenin projeyi finanse edebilmesi için, yeni proje işhanı şeklinde ve 2 blok üzerinden tasarlanmıştır" dedi. Erkmen, hazırlanan projenin, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, proje mimar ve mühendisleri ile yapılacak görüşme sonucu netlik kazanacağını da belirtti.

AKP İl Genel Meclis Üyesi Av. Ahmet Köse de, projenin ihale edildikten sonra 18- 24 ay içinde tamamlanabileceğini söyledi. Köse, projenin kendi kendini finanse edeceğini belirterek, "4 bin metrekare dükkan alanı, 3 bin metrekare ofis alanı ve 500 metrekare özel idare alanı ile işhanı şeklinde tasarlanan projenin ön hazırlık çalışmalarını Haziran ayına kadar tamamlayıp ihaleye çıkarmak istiyoruz. Muhtemelen Temmuz - Ağustos aylarında temel atmayı ve sene sonuna kadar da çalışmaların su basman seviyesine çıkmasını, 2 yıl içinde de tamamlanmasını planlıyoruz. Proje maliyeti ise yaklaşık 7 trilyon olarak hesaplanıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:39:44
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 17:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?