18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Öğretmenin cesedini, öğrencisi teşhis etti

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Hacı Mehmet Ali ve Hacı Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesi resim öğretmeni 37 yaşındaki Turhan Sarıaslan'ın sahile yakın kesimde denizde cesedi bulundu.

İntihar etitği sanılan Sarıaslan'ın kimliğini, tesadüfen olay yerinden geçen öğrencisi 16 yaşındaki Fulya Cemşit teşhis etti. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, saat 09.30 sıralarında Bozhane Mevkii sahili yakınlarında deniz üzerinde bir erkek cesedi bulunduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine gelen polis ve savcı, yaptığı incelemelerin ardından cesedin denizden çıkarılması için bir motorlu tekne çağırdı. Teknedeki görevliler yardımıyla denizden çıkarılan ceset, ambulansa konuldu. Bu sırada oradan geçen 30-35 yaşlarındaki bir kadın, ölen kişinin kendi yakını olduğunu düşünerek fenalık geçirdi. Cesedin kendi yakını olmadığını anlayan kadın, olay yerinden uzaklaştı. Ceset üzerinden çıkan kimlikten ölen kişinin Ankara Altındağ nüfusuna kayıtlı Turhan Sarıaslan olduğu ve Ereğli'de öğretmenlik yaptığı tespit edildi.

Olay yerinden tesadüfen geçen Hacı Mehmet Ali ve Hacı Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Fulya Cemşit, ölen kişinin resim öğretmeni Turhan Sarıaslan olduğunu teşhis etti. Savcı olay yerinde Fulya Cemşit'in ifadesini aldı. Yapılan araştırmada, bekar olan Sarıaslan'ın son günlerde çevresine sık sık psikolojik sorunlarından bahsettiği ve yalnızlıktan sıkıldığını söylediği öğrenildi. Savcının yaptığı ilk incelemede ceset üzerinde herhangi bir darp veya yara izine rastlanmadı.

Resim öğretmeni Turhan Sarıaslan'ın cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölüm olayıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:03:24
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fulya fulya IP: 88.231.230.xxx Tarih : 14.09.2007 15:30:54

bi kere ben tehşiş etmedim oradan geçerken tesadüfen polisleri göerdüm yani gazeteciler bu konuda acemilik yapmış 16 yaşındaki birine ceset tehşiş ettirilir mi?