26
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - ZONGULDAK

Özgen son durumu değerlendirdi

ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen, ERDEMİR'in güçlü bir şirket olduğunu belirterek, ERDEMİR'in krizden güçlü bir şekilde çıkacağını kaydetti.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu bulanan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Özgen, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'ü ziyaret etti. Genel Müdür Özgen, gazetecilerin sorusu üzerine, ERDEMİR'in güçlü bir şirket olduğunu belirterek, krizden güçlü bir şekilde çıkacağını söyledi. Krizin 1929'dan beri dünya da gelmiş geçmiş ön büyük kriz olduğunu belirten Özgen, Almanya çelik devinin bile 2 bin kişiyi işten çıkardığını belirtti. ERDEMİR olarak çalışanlarının maaşlarını kriz başladığından beri günü gününe yatırdıklarını belirten Özgen, "Bu hafta çok güzel bir hafta. ERDEMİR'in kuruluşunun 44. yıldönümü. Öte yandan ERDEMİR Beko Basketbol Lig'ini 11. bitirdi. Biliyorsunuz küme düşme potasındaydı. Krizi siz bizden daha iyi biliyorsunuz. ERDEMİR güçlü bir şirkettir. Çalışanlarıyla ekip çalışmasıyla her türlü güçlüğün üstesinden gelecek bir şirkettir. Bu krizden de güçlü çıkacaktır. Bunu başından beri söylüyoruz zaten. Bu bir dünya krizi. ERDEMİR geçmişte de bir takım sallantılar yaşadı ama bu başka bir kriz. 1929'dan beri dünya da gelmiş geçmiş en büyük ekonomik kriz. Bugün gazetelere baktıysanız Almanya'nın çelik devi ikişer bin kişiyi işten çıkarıyor. Biz kriz başladığından beri arkadaşların maaşlarını tamı tamına, günü gününe ödemeye gayret ettik. Bu şekilde devam edeceğiz. Dünya da olan biteni de görmek lazım. Zor dönemler yaşıyor hem Türk ekonomisi hem Ereğli. Hiçbir şey yokmuş da yapılmış bir şey değil bunlar. Herke elinden geleni yapıyor çabalıyor. ERDEMİR bu krizden güçlü bir şekilde çıkacaktır" dedi.


Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de, GenelMüdür Oğuz Özgen'e inandıklarını belirterek, ERDEMİR'in krizden iyi bir şekilde çıkacağına inandıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?