30
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Prof. Dr. Bostancı'dan siyaset dersi

Karadeniz Ereğli'de devam eden Siyaset Akademisi'nde bu haftaki derse Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Naci Bostancı katıldı.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Karadeniz Ereğli'de başlatılan Siyaset Akademisi'nin 12. dersinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Bostancı katıldı.

Siyasetin kudret ve itibar unsuru olarak kullanılabildiğini ve çok baştan çıkarıcı bir iş olduğunu belirten Prof. Dr. Bostancı konuşmasında, "Soylu siyaset - soysuz siyaset"i örneklendirerek siyasetin önemi, değeri ve kullanımı konusunda konuşmacılara önemli bilgiler sundu. Prof. Dr. Bostancı, toplumlar üzerinde kudret, itibar ve güç unsuru olan siyasetin önemine değindi. Türkiye'nin bir bölgesinde benzer çeşitli toplantılara katıldığını söyleyen Prof. Dr. Naci Bostancı, "Çeşitli salonlardaki insanların kardeşliğini gözlemliyorum. Katılımcıların siyasetin üzerinde bir medeniyet davası var. Bu ışığı görüyorum" dedi.

Konuşmasının son bölümünde kimlik üzerinden siyaset arayışına da değinen Prof. Dr. Bostancı, "Kimlik üzerinden itibar aramak modern bir hastalıktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?