22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Sahte bal operasyonu

Ereğli'de, Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 29 kavanoz sahte bal yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişi adli makamlara sevk edildi.

Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbari çalışma sonrasında ilçeye Ankara’dan gelen bazı şahısların sağlığa zararlı sahte bal sattıkları belirlendi. Bunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekipleriyle polis, operasyon düzenleyerek, 29 adet plastik kavanoz içinde 100 kg bal ele geçirildi.

Yapılan incelemelerde balların herhangi bir etiket ve üretim izni içermediği, yapay yollarla üretildiği tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan 3 kişi, gıda kodeksine aykırı bal üretmek ve kaçakçılık suçundan adli makamlara sevk edildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ayrıca şahıslara 5179 sayılı Gıda kanununun 18. maddesine göre sağlığa aykırı gıda maddesi üretmekten 5 bin 560 YTL idari para cezası kesildi.

İlçe Tarım Müdürü Ahmet Fikri Kızmaz, "Halkımızın bal alırken çok dikkatli olması gerekiyor. Üzerinde etiket bilgileri ve üretim izni olmayan balları almasınlar. Şüphelendikleri durumlarda ise polis ve Tarım İlçe Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmaları çok önem arz etmektedir. Halkımızın sağlığı ile oynayanlarla mücadele etkin bir şekilde devam edecektir" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 17:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?