18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Şalvarlı kızların dostluk maçı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Kaptaş Köyü’nde bu yıl 3.’sü düzenlenen Cızbız Et Şenliği Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı Futbol Turnuvası’nda şalvarlı köylü kızlardan oluşan Alyazmalıspor ile Bindallıspor karşı karşıya geldi.

Sevgi Barış Dostluk Stadı’nda yapılan karşılaşma öncesinde bayan futbolcular ellerinde, "Sporda şiddete hayır. Spor sevgi barış ve dostluktur" yazılı pankartla sahaya çıktılar. Yaşları 15 ile 19 arasında değişen ve yöresel kıyafetleriyle sahaya çıkan genç kızların maçını aileleri ve çevre köylerden gelen 2 bine yakın vatandaş izledi. 15’er dakikadan oynanan karşılaşmanın yan hakemliğini de iki bayan yaptı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve üç sarı kartın gösterildiği karşılaşmayı Alyazmalıspor, Fatma Uludağ’ın attığı golle 1-0 kazandı.

Maç sonunda iki takımın oyuncuları birbirlerini tebrik ederken tribünlerden de büyük alkış aldılar. Maçın tek golünü atan Fatma Uludağ ise futbol oynamayı çok sevdiklerini belirterek, "Biz çok mutluyuz. Başkanımıza sahayı yaptığı, bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz. Türkiye’deki diğer kız takımlarına sesleniyoruz, bizimle maç yapmak istiyorlarsa gelsinler. Sporda şiddet istemiyoruz televizyonlarda her gün maçlarda çıkan olayları görüyoruz. Spor centilmenliktir" dedi.

Şalvarlı kızların dostluk maçından sonra 3. Cızbız Et Şenliği Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı Futbol Turnuvası finalinde Kocaeli Köyü ile Durabeyli Köyü karşılaştı. Kocaeli penaltı atışları sonunda rakibini 7-5 yenerek şampiyon oldu. Şenlik, ünlü sanatçı Gökhan Güney konseriyle sona erdi.

ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 11:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?