22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Şehide son görev

Çanakkale'de vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Hava Piyade Er Ergin Sezer, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

7 aylık asker olan Hava Piyade Er Ergün Sezer (20), Çanakkale Ayvacık 6. Nayt Filo Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken silah kazası sonucu şehit düştü. Ereğli'ye getirilen şehit er için Bozhane Camii'nde bugün öğle namazını müteakiben cenaze töreni yapıldı. Törene, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Murat Sesli, Garnizon Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, askeri erkan ve birçok vatandaş katıldı. Ergin Sezer'in 9 yaşındaki kardeşi Yaşar Sezer ise tabutun başına giderek dua etti.

Şehit Hava Piyade Er Ergin Sezer'in tabutu, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omuzunda taşınarak ambulansa götürüldü. Sezer, Serintepe köyüne götürülerek burada defnedildi. Tuğamiral Türker Ertürk, baba Rıza Sezer ve şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Anne Meryem Sezer ise oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış avşar IP: 88.245.225.xxx Tarih : 20.12.2007 14:32:07

ben ereğli çocuğuyum şuan vatani görevimi yapmaktayım izmirde bu haberi aldığımda her şehit haberini duyduğum gibi çok üzüldüm bu daha başka bir üzüntü çünkü o şehidimle aynı toprakatan ekmek yemiş su içmiş havasını solumuşum buradan ailesi baş sağlığı dilemekteyim unutmasınlar onlar şehit ailesi başları dik göğüsleri hep kabarık olsun güçlü olsunLAR YÜCE MEVLAM TÜM ASKERLERİMİZİ KORUSUN