22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Şehidin ismi sokakta yaşayacak

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Jandarma Komando er Ayhan Demirci'nin ismi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evinin bulunduğu sokağa verilecek. 

Ereğli Belediye Meclisi'nin toplantısında alınan karara göre, Demirci'nin ailesinin ikamet ettiği Bağlık Mahallesi Çilek Sokak'ın ismi Şehit Er Ayhan Demirci Sokak olarak değiştirilecek. 

Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Murat Sesli, şehitleri unutmayacaklarını belirterek, "Temennimiz bundan sonra şehit vermemek. Ancak verdiğimiz şehitlerimizin isimleri de sokaklarda yaşayacak" dedi. Sesli, ilçeye bir şehitler mezarlığı yapacaklarını da söyledi. 

Belediye Başkanı Sesli ayrıca, 18 Haziran'da yapacakları Çilek Festivali'ne sanatçı Mustafa Keser'in katılacağını açıkladı. Sesli, Çınaraltı mevkiinde yapılacak festivalde çeşitli yarışmaların da yapılacağını kaydetti. Sesli, 6-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Sevgi Dostluk ve Barış Festivali'ne birçok sanatçı katılacağını söyleyerek, festivalin dolu dolu geçeceğini belirtti. Sesli, "Özcan Deniz, Deniz Seki, Murat Boz, Hüsnü Şenlendirici gibi sanatçılar festivale katılacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 01:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?