22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Sesli'den doğalgaza geçin uyarısı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Murat Sesli, halkı doğalgaz kullanarak kış aylarında hava kirliliğini önlemeye davet etti.

Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, doğalgaza geçiş konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Başkan Sesli, kış aylarında baca gazları nedeniyle yoğunlaşan hava kirliliğini önlemek için özellikle ısınmak amacıyla yakıt olarak doğalgaz kullanımının kentin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. Sesli, Karadeniz Ereğli'nin bir sanayi kenti olduğunu, bu nedenle kentin geleceği ve çevre sağlığı açısından vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Sesli, havaların soğumasının ardından ısınma amaçlı olarak doğalgaz dışında çevreye zarar verici baca gazı oluşturan yakıt kullanan meskenler için denetimlerin önceki yıllarda olduğu gibi devam edeceğini, sulu baca sistemi filitrasyonu yaptırmayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Doğalgaza geçmek konusunda tereddüt yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunan Sesli, "Doğalgaz hem daha ekonomik hem de çok sağlıklı bir enerji kaynağı. Karadeniz Ereğli pek çok büyük kentten önce doğalgaza kavuştu. Bunun değerini bilmeliyiz. En önemlisi de sadece bugünü ve yarını değil Ereğli'nin çok daha ileriki yıllarını düşünmeliyiz. Şimdiden çocuklarımızın geleceği için önlem almalıyız. Onlara çok daha temiz ve sağlıklı bir kent bırakmalıyız. İnanıyorum ki Karadeniz Ereğli halkı her konudaki duyarlılığını bu konuda da devam ettirecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 18:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?