22
Mayıs
2024
Çarşamba
EREĞLİ - ZONGULDAK

Soğuktan donarak öldü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir süredir kayıp olan spastik özürlü bir genç, köylüler tarafından donarak ölmüş bulundu.

Ereğli'ye bağlı Şamlar köyünde yaşayan spastik özürlü 14 yaşındaki Erkan Yamaner, arefe günü ortalardan kayboldu. Yamaner ailesi, jandarmaya haber vererek çocuğun bulunmasını istedi. Bayram süresince bir haber alınamayan Erkan'ın köyün yakınındaki Taşkazan mevkiindeki dere kenarında cesedi bulundu. Olay yerinde otopsi yapan savcılık, rahatsız olan gencin donarak öldüğünü tespit ederken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıpa gönderdi.

Anne Nazmiye Yamaner, köpekleri çok seven oğlunun köpeğin peşine takılarak uzaklaştığını belirterek; "Köpekleri çok seviyordu, köpeğin peşinden dere kenarına inmiş, dönemeyince de soğuktan donarak ölmüş" dedi. Erkan'ı kaybolmasından itibaren her gün aradıklarını belirten yakınlarından Seyfettin Tekin ise şöyle konuştu: "Onun bulunduğu mevkide önce köpeğin ipini bulduk sonra çocuğun ayakkabılarını. Oradan sürekli geçmemize rağmen Allah bayram süresince bize cesedini göstermedi. Bayram bittikten sonra cesedi bulabildik."

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 23:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif özaydın IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.12.2007 09:08:49

o benim akrabamdı şu an bizde van çaldıranda görev yapmaktayız buralarda o kadar soğuk ki -50 vardır kapılar camlar sularımız dondu .erkenın ölüm haberini alınca soğuğu bin kat daha hissettik .onun acısını asla unutamayız buradan tüm yetkililere sesleniyorum ne olur özürlülerimize sahip çıkalım onları sıcak bağrımıza basalım ve soruyorum nerden biliyoruz ki bizim çocuklarımızında özürlü olmayacağını ve bizimde ...yakınlarımıza Allah'tan sabır diliyoruz...