18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

TSO'lardan ERDEMİR için ortak tavır

Zonguldak, Ereğli, Çaycuma, Devrek, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası başkan, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlerinin katılımı ile 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde yapılan toplantıda, Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nın (ERDEMİR) satılmaması konusunda ortak hareket etme kararı alındı.

ERDEMİR için 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde gerçekleştirilen toplantı, Oda Başkanları Salih Demir, Ahmet Likoğlu, Rıfat Sarsık, Haldun Hacıkulaoğlu, İsmail Özdemir’in yanısıra yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlerin katılımı ile gerçekleşti. Toplantının ev sahipliğini Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Yurtbay, Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sarsık yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rıfat Sarsık, amaçlarının, Zonguldak’ın temel sorunlarının çözümünde ortak tavır belirlemek olduğunu kaydetti. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ise, "ERDEMİR, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), bölgesel teşvik gibi sorunların tümü, bu kentin, dolayısıyla odaların ortak sorunlarıdır. Sorunlarımızı birbirinden ayırmadan, çözümünde kırıcı olmadan, ciddi ve yapıcı bir üslup ile çözmek için çalışmalıyız. Geçmişte de bugün olduğu gibi benzer toplantılar ile yola çıktık, ancak olmadı. Bölgecilikten prim yapanlar bu birlikteliği parçaladı. Bunların tümü geçmişte kaldı. Bugünkü sorunlarımız geçmiş sorunlarımızdan daha önemli. En büyük dileğimiz, bu konsorsiyumun devam etmesi" dedi.

Toplantıda sıra ile söz alan Devrek, Alaplı ve Ereğli İlçeleri TSO Başkanları, mevcut durumda bölgenin en önemli konusunun ERDEMİR’in blok satışı olduğunu, bu konuda tüm odaların öncelikli görevinin ERDEMİR’e sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalar sonunda ikinci toplantının Ereğli’de yapılmasına, ayrıca ERDEMİR konusunda ortak hareket edilmesine karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?