18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Türk Metal'den 'Batılılaşma' semineri

Türk Metal Sendikası Eğitim Uzmanı, Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi ve İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Sefer Aşır Erarslan'ın konuşmacı olarak katıldığı, 'Batılılaşma Serüveni, Tanzimattan buyana Batılılaşma ve Atatürk İle Cumhuriyet döneminde Batılılaşma' konulu konferans, ERDEMİR Bekar Lojmanları'nda yapıldı.

Erdoğ, ERDEMİR'in blok satışı konusunda daha ihaleye çıkmadan ağzının suyu akan şirketlerin olduğunu belirterek, "Ülkemizin ve Ereğli'nin gözbebeği olan ERDEMİR'i paylaşmak istiyorlar. ERDEMİR kurulduğu günden bu yana devlet kredisi almamış bir şirkettir. Kaliteli üretimiyle, kaliteli çalışanlarıyla Türkiye'nin en büyük şirketlerinden bir tanesidir" dedi.

Konuşmacı Sefer Aşır Erarslan da, Batı'nın ülkeye bakış açışını iyi bilmek gerektiğini hatırlatarak, "Biz batıya daima hayran, onların her yaptığını doğru olarak algılarsak yanlış yapmış oluruz. Atatürk de hiçbir zaman 'batılı olalım' düşüncesinde değildi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 12:25:49
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 16:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?