18
Mayıs
2024
Cumartesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Yerel gazetecilere Yeni Basın Yasası'nı tanıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, yerel yayın yapan gazeteciler, Yeni Basın Kanunu ve Ceza Yasası konusunda bilgilendirildi.

Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, adliyede gazetecilerle yaptığı toplantıda, 26 Temmuz 2004’te yürürlüğü giren Basın Kanunu ile 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan Ceza Yasası maddelerinin içerdiği hükümler konusunda bilgi vererek, bunları ihlal eden bazı gazeteciler hakkında tahkikat başlatıldığını söyledi.

Günlük 6, haftalık 14 ve aylık 5 derginin çıkarıldığı ilçenin basın yönünden çok zengin olduğunu ifade eden Ünlü, ’’Gazeteci arkadaşlarımız yazdıkları haberlere çok dikkat etmeli ve hataya düşmemelidir. Yürürlükte olan yasayı bilmemek mazeret sayılamaz. İhlalde bulunan yerel yayınlara 2 milyar liradan başlayan ön ödemeli tahkikat açabiliyoruz. Bununla ilgili 2 gazete hakkında dava açıldı’’ dedi.

Cumhuriyet Savcısı Orhan Güldiker ise yerel yayın yapan gazete ve dergilerin yayınlarını bir tutanak karşılığında Adliye Yazı İşleri’ne teslim etmelerini ve mutlaka karşılığında alındı belgesi almalarını istedi.

Güldiker, yeni yasayla adli olaylarda da birçok sınırlamanın getirildiğini söyledi.

ereğli
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 17:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?