23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Zihinsel Engelliler Basketbol Şampiyonası başladı

Ereğli'de düzenlenen Zihinsel Engelliler Türkiye Basketbol Şampiyonası’na katılan Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu Başkanı Dilek Sabancı, engellilerin herkesin katkısı ile başarılı olacağını söyledi.

Bugün düzenlenen törene katılan Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu Başkanı Dilek Sabancı, son zamanlarda Türkiye’de sosyal sorumluluk bilincinin arttığını, bunun da kendisini son derece memnun ettiğini söyledi.

Sabancı, engellilerin herkesin katkısı ile başarılı olacağını kaydetti. Dilek Sabancı, organizasyona katkıda bulunan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Deniz Cora’ya teşekkür belgesi verdi. Dilek Sabancı, bir süre karşılaşmaları izledi.

Engelliler Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis ise zihinsel engelli sporcuların çeşitli organizasyonlarda başarılı olduğunu, bunun da kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Bitlis, şimdiye kadar 6 bin kişiye spor yapma imkanı sağladıklarını, iki yıl içerisinde bu rakamı 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bitlis, uluslararası bir organizasyonu da Ereğli’de yapmak için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen şampiyonaya Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, İzmir, İstanbul, Ordu, Samsun, Yalova ve Zonguldak’tan 16 takım katılıyor. Şampiyona yarın yapılacak olan final maçı ile sona erecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 17:59:58
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 17:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?