23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Zonguldak Ereğli: 2. Hamsi Festivali hazırlıkları başladı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, belediye tarafından 28 Aralık Pazar günü gerçekleştirecek 2. Hamsi Festivali’nin hazırlıklarına başlandı.

Peru’ya ait 613 metrelik dünyanın en uzun mangalı rekorunu 22 Aralık 2002 tarihinde düzenlenen 1. Hamsi Festivali’nde 2002 metrelik mangalda hamsi kızartarak kıran ve bu dalda yeni dünya rekorunun sahibi olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Ereğli halkı, bu rekoru kutlamaya hazırlanıyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hamsi Festivali’nin artık geleneksel hale geldiğini belirterek, "Bu seneki festivalimizde, başka bir ülkede bizim rekorumuz kırılmadığı için rekor denemesi yapmayacağız. Eğer bizim rekorumuzu kırarlarsa biz de rekor kırarız. Bunun için 3 kilometrelik sahil şeridimiz, gerekli ekipmanımız, personelimiz ve Ereğli halkı hazır. Eğer bizim 2002 metrelik rekorumuzun üstüne çıkarlarsa biz de bu rekoru tekrar kırarız, rekoru kimseye kaptırmayız. Rekor denemesinde birlik ve beraberliğin en güzel örneğini ortaya koyan Ereğli halkı ile birlikte 28 Aralık’ta Bozhane Limanı’nda Karadenizli ünlü sanatçı İsmail Türüt’ün de katılacağı ikinci festivalle bu başarıyı kutlayacağız. Konserin yanında Karadeniz yöresine özgü yemek yarışması, halk oyunları gösterileri gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Geleneksel hale gelen Hamsi Festivali’ne tüm halkımızı bekliyoruz. Gelin hep birlikte Guiness Rekorumuzu kutlayalım" dedi.

BİLGİN AVCI-ZONGULDAK (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:10
Güncelleme :10 Ocak 2004 Cumartesi 13:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?